Cumhurbaşkanı Gül,Pilotlar İçin Devreye Girdi

Cumhurbaşkanı Gül, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman`ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Gül, kaçırılan pilotların bir an önce bulunup, sağ salim ailelerine kavuşturulmalarını istedi. Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman da Türk pilotların kaçırılmasından duyduğu

Gündem 10.08.2013 13:18:05 0
Cumhurbaşkanı Gül,Pilotlar İçin Devreye Girdi

Cumhurbaşkanı Gül, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman`ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Gül, kaçırılan pilotların bir an önce bulunup, sağ salim ailelerine kavuşturulmalarını istedi. Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman da Türk pilotların kaçırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, pilotların bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Cuma namazını Tarabya Merkez Camisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Beyrut’ta iki Türk pilotun kaçırılmasıyla ilgili hemen temaslara geçildiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Çeşitli tahminlerimiz var, ümit ederim ki kısa süre içerisinde inşallah sağ salim kurtarırız” dedi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ı telefonla arayarak, Türk pilotların bir an önce bulunmasını istedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Tarabya Merkez Camisi’nde kıldı. Cami çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, “Beyrut’ta iki Türk pilotunun kaçırıldığına yönelik haberler var. Size gelen son bilgiler nelerdir?” sorusu üzerine “Maalesef doğru. Biliyorsunuz Lübnan zor ve riskleri çok olan bir yer. Aslında oradaki ekipler, hep tedbirliydi. Ama maalesef iki pilotumuz kaçırılmış vaziyette” dedi. Hemen durumla ilgili temaslara geçildiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Dışişleri Bakanımız konuşması gereken ilgili kişilerle konuştu. Ben de tabii Cumhurbaşkanı ile konuşacağım. Çeşitli tahminlerimiz var, ümit ederim ki kısa süre içerisinde inşallah sağ salim kurtarırız” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, pilotları kimlerin kaçırdığı ile ilgili bir bilgi olup olmadığına yönelik soruyu ise, “Bizim bazı tahminlerimiz var” diye cevapladı.

“YARGILAMA SÜRECİ BİTMEMİŞ VAZİYETTE”

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yazdığı mektupla ilgili değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Sayın Başbuğ, mektubunda gerek usul, gerek esasla ilgili çeşitli hususları belirtiyor. Dün de söylediğim gibi kanun yolu açık. Yargılama süreci bitmemiş vaziyette. Dolayısıyla yüksek mahkemeler, temyiz mahkemesi bütün bu hususları muhakkak ki dikkate alıp inceleyecektir.

” LÜBNAN CUMHURBAŞKANINI TELKEFONLA ARADI

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman`ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Gül, kaçırılan pilotların bir an önce bulunup, sağ salim ailelerine kavuşturulmalarını istedi. Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman da Türk pilotların kaçırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, pilotların bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞMA

Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Tarabya Şehit Kemal Aykut Genç Polis Merkezi’ni ziyaret ederek, polislerle bayramlaştı. Buradan, yürüyerek bir çay bahçesine geçen Cumhurbaşkanı Gül, yol boyunca esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, bayramlarını kutladı. Ardından çay bahçesinde vatandaşlarla birlikte çay içerek bayramlaşan Cumhurbaşkanı Gül, ismi Abdullah Gül olan bir çocukla da sohbet etti.



ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00