CUMHURİYET BAYRAMI MARDİN'DE COŞKU İLE KUTLANDI

Mardin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Vali Mahmut Demirtaş'ın valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Hükümet Konağı Meydanında saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Mardin 29.10.2020 13:26:00 0
CUMHURİYET BAYRAMI MARDİN

Mardin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Vali Mahmut Demirtaş'ın valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Hükümet Konağı Meydanında saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve ay yıldızlı bayrağın göndere çekilmesiyle başladı.

 

Törende bir konuşma yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye başkan vekili Mahmut Demirtaş konuşmasında şunları söyledi;

 

‘’Türkiye Cumhuriyetinin 97.yıldönümünü büyük bir gururla kutladığımız bu günde sizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

 

Bugün parolası ’’Ya İstiklal ,Ya Ölüm’’ olan bir varoluş mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandığı gündür. Bugün bir Milletin küllerinden yeniden doğduğu gündür.Bugün ‘’Hakimiyet kayıtsız, şartsız Milletindir’’ yüreklere silinmemek üzere kazındığı gündür.

 

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet insanlık tarihinin en haksız işgallerini ortadan kaldırmak için Anadolu’nun dört köşesinde din,dil,ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslarından biridir.

 

Kıymetli Mardinli Hemşerilerimiz, Tarih yapmaktan, Tarih yazmaya fırsat bulamayan ender bir Milletin mensuplarıyız.Tarih aziz Milletimizin kahramanlık destanları ile doludur.

 

97 yıl önce Sakarya’da, Dumlupınar’da  Başkomutanlık muharebesinde çeşitli imkansızlıklara rağmen ay yıldızlı bayrağımızın etrafında kenetlenen milletimiz kendisine zincir vurulamayacağını o devrin  işgalcilerine göstermiştir.

 

 Kıymetli Mardinli Hemşerilerimiz;

Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Korona virüs ile mücadelemiz ülke genelinde  olduğu gibi Mardin’de de devam etmektedir. Bu zor süreci tedbirli ve temkinli davranmak hep birlikte  başarı ile bu zor dönemi atlatacağımıza inanıyorum.97.yıldönümünü coşku ile kutladığımız Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi  ve kahraman gazilerimizi  bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.Siz değerli Mardinli Hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor  hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.''Dedi

 

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından tören son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22