DAĞLICA`DA PKK PUSUSU; 16 ŞEHİT

Hakkari Dağlıca taburu askerlerine PKK`lı teröristler tarafından pusu kuruldu.. Çok sayıda şehit ve yaralı var..

Gündem 6.09.2015 21:28:49 0
DAĞLICA`DA  PKK PUSUSU; 16 ŞEHİT

Hakkari Dağlıca taburu askerlerine PKK'lı teröristler tarafından pusu kuruldu.. Çok sayıda şehit ve yaralı var..

Alınan bilgiye göre, Dağlıca Gürkavak mevkisi Rahmo Tepe güneyinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı, iki zırhlı aracın geçişi esnasında infilak ettirildi.

Olayda şehit ve yaralılar olduğu bildirildi. Yaralıların Hakkari ve Van'daki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şu ana kadar biri Albay olmak üzere 16 şehit ve çok sayıda yaralı askerimiz var.

Olay, bugün akşam saatlerine doğru Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde meydana geldi. Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada 9 askerimiz şehit oldu. Ardından bölgede hava destekli başlatılan operasyon sırasında destekamacıylabölgeye giden askerlerimiz yine pusuyadüşürüldü ve 7 asker daha şehit oldu. Çatışmalar nedeniyle bölgeye ulaşılamıyor. Şehit ve yaralı askerlerin taşınmasında güçlükler yaşanıyor. Çatışmlar halen sürüyor.  Operasyona özel birliklerin de katıldığı belirtildi.

Başbakan Davutoğlu, Konya'daki programını yarıda keserek değerlendirme toplantısı yapmak üzere Ankara'ya dönüyor.

Başbakan Davutoğlu'nun Ankara'ya dönüşünün ardından Resmi Konutta toplantı yapacak.

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, Jandarma Genel Komutanı ve ilgili yetkililer ile güvenlik zirvesi gerçekleştirecek.

PKK KAMPLARI  TÜRK UÇAKLARI TARAFINDAN BOMBALANMAYA BAŞLANDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 10 nokta vuruldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının ardından havalanan F16 ve F14 savaş uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta hedeflenen 10 nokta bombalandı.
 

38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00