DARA ANTİK KENTİN YOLU DA ASFALTLANDI

Mardin?in önemli turizm noktalarından birisi olan Dara Antik Kenti?nin yolları da modernleşiyor. Kentte kırsal mahallelerde bitümlü sıcak asfalt çalışmalarına önem vererek yolların kaliteli bir hal almasını sağlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Dara Anti

Mardin 19.08.2017 17:02:10 0
DARA ANTİK KENTİN YOLU DA ASFALTLANDI

Mardin’in önemli turizm noktalarından birisi olan Dara Antik Kenti’nin yolları da modernleşiyor. Kentte kırsal mahallelerde bitümlü sıcak asfalt çalışmalarına önem vererek yolların kaliteli bir hal almasını sağlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi  Dara Antik Kenti yollarını da baştan yeniledi. Bu kapsamda Alakuş, Dara ve Tilkitepe mahallelerini kapsayan 15 kilometrelik çalışması bitirildi. Yol genişliği ise 6 metre olarak dikkat çekiyor.

 

 

Konu hakkında açıklama yapan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizde yol hamlemizde başarıyla ilerliyoruz” dedi. Yaman şunları kaydetti: “Mardin’de kent merkezinde ve kırsal mahallelerde yol konusunda büyük bir atılım gerçekleştiriyoruz. Yollarımızın en ücra kırsal mahallelerde bile modern bir hal alması için mücadele ediyoruz. Tüm ekiplerimiz saat mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışmalar kapsamında Dara Antik Kenti’nde de çalışmalarımızı yaptık. Burada turizme yakışan yolları ilimize kazandırdık” ifadesini kullandı.

 

Antik kente giden yolların örnek olduğuna dikkat çeken Yaman, “Dara Antik Kenti ilimize gelen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği bölgelerden birisidir. Asırlarca birçok medeniyete ev sahipliği yapan antik kentin ulaşımının da kolay ve konforlu olmasını istedik. Bu nedenle bölgeye ulaşımın sağlandığı farklı birkaç yolu BSK yöntemi ile yeniledik. Çalışmamız toplamda 15 kilometreyi kapsadı” diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78