Dargeçit Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ve himayelerinde, Dargeçit Kaymakamlığı , Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile bağlı kurumların katkılarıyla tamamlanan "Dargeçit Sokak Sağlıklaştırma töreni gerçekleştirildi.

Mardin 18.10.2024 11:18:00 0
Dargeçit Sokak Sağlıklaştırma Projesi

 Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ve himayelerinde,   Dargeçit Kaymakamlığı , Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile bağlı kurumların katkılarıyla tamamlanan "Dargeçit Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin açılış ve anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra vatandaşlara hitap eden Mardin Valiai Tuncay Akkoyun;

 

"Mardin’imiz, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bunların yanında eşsiz tarihi dokusu ile dünyanın önemli şehirleri arasında yerini almıştır. Ayrıca Mardin’imizi özel kılan, bu topraklarda hep var olan birlikte yaşama kültürüdür. Ecdadımızdan aldığımız güç ve yüzyıllardır var olan; hoşgörü, huzur ve kardeşlik iklimi, bölgemizin tarihiyle ve kültürüyle de bütünleşmiştir. Mezopotamya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Dargeçit ilçemiz de, farklı kültürlerin bir arada ve kardeşçe yaşamasıyla köklü bir geleneği içerisinde barındırmaktadır.

Tarihimizden devraldığımız bu sayısız kültürel mirası, ecdadımızdan bir emanet olarak görüyoruz. Biliyoruz ki; kültürel mirasımız sadece tarihi yapılar değil, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bize düşen görev, bu kardeşlik mirasını koruyarak, gelecek nesillerimize aktarıp sahip çıkmaktır. Aslolan birlikteliğimizdir, kardeşliğimizdir.

Devletimizin güçlü iradesi ve verdiği büyük desteklerle, Mardin'imiz ve Dargeçit ilçemiz günden güne gelişiyor. En önemlisi de, vatandaşlarımız artık doğduğu, büyüdüğü bu toprakları terk etmiyor, burada çalışıyor ve burada yaşıyor. Burada üretmeye ve yaşamaya devam ederken de, tarihi eserleri ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam ediyor.

Projemiz, sadece fiziksel bir dönüşüm değil, ilçemizde yüzyıllardır var olan ticaret, esnaflık ve bununla beraber dayanışma ve paylaşma kültürünü temsil eden, ahilik geleneğinin daha da gelişeceğine yürekten inanıyorum. Bu proje, aynı zamanda ilçemizdeki sosyal yaşamı da canlandırıp; ticaretin ve turizmin hareketlenmesine, iş olanaklarının artmasına, dolayısıyla da Dargeçitlilerin refahının artmasına zemin hazırlayacaktır. Sokak sağlıklaştırma proje ve uygulamalarındaki gayemiz; Dargeçit’in tarihi ve kültürel değerlerini muhafaza edip gelecek nesillere aktararak, Dargeçitli çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm hemşehrilerimize daha güzel bir yaşam alanı sunmaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizde ve ilimizde sağlanan huzur, güven ve istikrar ortamı ile Mardin’imiz, artık sosyal ve kültürel gelişmelerin odağı haline gelmiştir. Biliyoruz ki; "Türkiye’nin Huzuru, Mardin’in Huzurudur, Dargeçit’in Huzurudur."

Bu projelerin tamamlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza, sahada gayret gösteren ekiplerimiz ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Dargeçit’in geleceği için attığımız bu adımların ve kazandırılan bu eserlerin, kıymetli hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.

 

Programa ayrıca; Dargeçit Kaymakamı Muhammed Enes İpek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ayhan Gök, Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri ve vatandaşlar   katıldı.

 

 

ARTUKLU HABEER AJANSI-MARDİN


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor