DAVUTOĞLU YENİ KABİNEYİ SAAT 11.30`DA ÇANKAYA`YA SUNACAK

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu`nun yeni kabineyi saat 11.30`a kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan`a sunacağı öğrenildi.

29.08.2014 09:38:34 0
DAVUTOĞLU YENİ KABİNEYİ  SAAT 11.30`DA  ÇANKAYA`YA SUNACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu`nu kabul etti.

Çankaya Köşkü`nde, basına kapalı saat 22.00`da başlayan görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Yeni kabinenin ele alındığı görüşmenin ardından Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu`nun yeni kabineyi  saat 11.30`a kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan`a sunacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu`nu, 62. hükümeti kurmakla görevlendirmesine dair tezkere Resmi Gazete`de yayımlandı.

Resmi Gazete`nin 3. mükerrer sayısında, Bakanlar Kurulunun Yeniden Kurulması İçin Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu`nun Görevlendirilmesine Dair Tezkere yer aldı. Tezkerede, Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 109. maddesi uyarınca, AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu`nun görevlendirildiği kaydedildi. Ayrıca, seçilecek bakanların atamaları yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu listesinin açıklanacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Davutoğlu`nu Çankaya Köşkü`nde dün saat 22.00`de kabul etmiş, yaklaşık yarım saat süren görüşmede, hükümeti kurma görevini vermişti.

Davutoğlu`nun, kabinesini bugün saat 11.30`da Cumhurbaşkanı Erdoğan`a sunacağı bildirilmişti.

TRT Haber ekranlarında  "Yarından Önce" programına konuk olan AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Gökhan Gökçe`nin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yalçın Akdoğan, 12. Cumhurbaşkanı olarak Köşk`e çıkan  Recep Tayyip Erdoğan`ın Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelmesinin ardından yeni kabinenin nasıl şekilleneceği yönündeki soruyu şöyle cevapladı;

Yeni bir genel başkan var, yeni bir başbakan var inisiyatif ona ait, bir ekiple çalışacak, kendi ekibini kurması gerekecek. Bundan dolayı da siyasi nezaket gereği hem genel başkan yardımcıları hem bakanlarımız burada önünü açıyorlar, açık çek verdiler. Sayın Bülent Arınç son derece siyasi nezakete uygun biçimde söylemesi gerekeni söyledi. Burada yepyeni birileri gelecek, şok değişiklikler olacak şeklinde bakmamak lazım, partilisiyle hükümet üyeleriyle ortadaki kadro bu AK Parti kadrolarıdır. Bundan sonraki süreç bir takım oyunu, ekip ruhuyla, ortak akılla devam edecektir. Bu ailenin parçaları yine bu süreci devam ettirecek. Dışarıdan birileri gelip yapmayacak bunu. Bu yüzden baktığımızda süreklilik içinde değişimdir önemli olan. AK Parti kadrolarında elbette bir yenilenme, kan tazeleme, revizyon olacaktır. Bir çok arkadaşımız gerçekten engin bir tecrübeye sahip, bir müktesebat var ortada, çok değerli siyasetçi arkadaşımız var, yeni göreve gelen bakan arkadaşlarımız var bu noktada çok radikal çok kökten, şok edici değişiklikler beklememek lazım. Yeni başbakan elbette kendi kabinesini kuracaktır ve bu yeni bir kabine olacaktır."Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04