``Değer bilen mutlu çocuklar yetiştirmek``

Doyumsuzluğun bir mutsuzluk virüsü olduğunu savunan Uzman Psikolog Ayşe Yanık Yaşam Akademisi?nin konuğu olarak Akbatı?da verdiği söyleşide ziyaretçilere değer bilen çocuk yetiştirmeyi ve tüketim toplumunu anlattı.

Sağlık 15.04.2017 12:29:25 0
``Değer bilen mutlu çocuklar yetiştirmek``

Doyumsuzluğun bir mutsuzluk virüsü olduğunu savunan Uzman Psikolog Ayşe Yanık Yaşam Akademisi’nin konuğu olarak Akbatı’da verdiği söyleşide ziyaretçilere değer bilen çocuk yetiştirmeyi ve tüketim toplumunu anlattı.

 

“Anne Ben Niye Doyumsuzum?” adlı kitabın yazarı Uzman Psikolog Ayşe Yanık, çağımızın büyük sorunlarından biri olan doyumsuzluğu ve çocuklarda değer bilmenin önemini konuşmak üzere Akbatı  AVYM misafirleriyle buluştu.

 

Aile içinde doğan doyumsuzluğun sosyal çevreyle büyüdüğünü savunan Yanık söyleşisinde, “Çocuklarınızın modeli önce sizsiniz. Okullar öğretim yuvasıdır, bilgi verirler. Ama çocuklara, görgü, bilgi, örf, adet, insan hakları, komşu hakları, bunları aile öğretir. Lütfen görevlerinizi devretmeyin. Hepimiz birbirimizin çocuğundan sorumluyuz. Toplumda hepimiz birbirimizden etkilenerek yaşarız” dedi.

 

 Savurganlığın, ebeveynlerin doğru tutumlarıyla, aileden ve toplumdan uzaklaştırılabildiğini söyleyen uzman psikolog, söyleşisinde ebeveynlerin kendileri ve çocuklarının hayatlarının, doyumsuzluktan uzak ve mutlu geçmesi için önerilerini paylaştı.

 

Ayşe Yanık

Uzman Psikolog Ayşe Yanık, 1992 yılında İ.Ü Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1994 yılında İ.Ü İşletme Fak. Davranış Bilimleri Bölümü’nde Yüksek Lisans Programı’na devam etti. 2014 yılında Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Aile Danışmanlığı ve Aile Arabuluculuk Programı’nı tamamladı. Pek çok makale ve araştırmaları hem mesleki yayın organlarında hem de tüm yazılı basında yer aldı ve aynı zamanda televizyon programlarında da sık sık konuk olarak ağırlandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00