DEM Parti Mardin’de yol haritasını belirledi

DEM Parti Mardin İl Örgütü, 31 Mart Yerel Seçim Yol Haritası’nı belirlemek amacıyla Kızıltepe Mova Salonunda büyük bir buluşma toplantısı gerçekleştirdi.

Mardin 18.02.2024 20:13:00 0
DEM Parti Mardin’de yol haritasını belirledi

DEM Parti Mardin İl Örgütü’nün 31 Mart Yerel Seçimleri için büyük bir buluşma gerçekleştirerek, il ve ilçe belediye eş başkan adaylarının tanıtımı yapıldıktan sonra yol haritası belirlendi. 


DEM Parti Mardin İl Örgütü, 31 Mart Yerel Seçim Yol Haritası’nı belirlemek amacıyla Kızıltepe Mova Salonunda büyük bir buluşma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya tüm il ve ilçe örgütü yöneticileri ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir’in de aralarında bulunduğu ilçe belediye eş başkan adayları katıldı. Yol haritası buluşma toplantısına DEM Parti Mardin Milletvekilleri Saliha Aydeniz, Kamuran Tanhan ve George Aslan ile çok sayıda partili katıldı. Toplantının yapıldığı salon DEM Partinin bayrak ve pankartlarıyla süslendi. 
Toplantı saygı duruşundan sonra başladı.


DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz yaptığı konuşmada, Mardin il ve ilçelerinde seçim çalışmalarını güçlü bir şekilde yapacaklarını ve partilerinin Mardin’de daha yüksek bir oya ulaşmaları için tüm partililerin ve halkın bu çalışmada yer almasını ve destek vermesini istediklerini söyledi. Aydeniz, bulundukları salonun kalabalığın bugün Kürt halkının ne kadar direnen bir halk olduğunun göstergesi olduğunu ifade ederek, “Bu salon bugün Mardin’deki seçimin sonuçlarını göstermiştir. Mardin halkı tüm il ve ilçelerde büyük bir başarı gösterecektir. Tüm parti çalışanlarımıza ve partimizin adaylarına başarılar diliyorum” dedi. 


Toplantıda Mardin il ve ilçe belediye eşbaşkan adayları da birer konuşma yaptı. Daha sonra konuşan DEM Parti Mardin Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Devrim Demir, 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldığını ifade ederek, “Bütün irademiz ve gücümüzle bugünden itibaren seçime odaklanacağız. Ve çalışmalarımızı bu temelde yapacağız. Bugün bütün belediyelerimiz ele geçirilmiş. Kayyum politikasına karşı bütün örgütlerimizle birlikte bu politikayı sonlandıracağız” diye konuştu. 


DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise, mücadelelerinin sadece yerellerde belediyeleri kazanmak odaklı olmadığını belirterek, “Bizim asıl mücadelemiz Kürt halkının yürüttüğü bu mücadeleye sahip çıkmaktır. Kürt halkının ve Kürt halkı önderi Abdullah Öcalan’ın açtığı yolu doğru biçimde yürütmektir. Yine fikirlerinden ve düşüncelerinden dolayı bugün binlerce Kürt siyasetçi tutsaktır. Ve bugün açlık grevindeler. Böyle bir sorumluluğumuz da var” dedi. 


“Bizim amacımız sadece bir encümen bir belediye başkanı olmak değil” diyen Türk, şöyle devam etti: “Geleceğimizi belirleyecek bir siyaset yürütmeliyiz. Bugün hep birlikte hareket etmemiz lazım. Elbette yerel seçimler önemlidir, demokrasinin yerel ayağıdır. Halkımızın iradesini yansıtma gibi bir sorumluluğumuz var. Geçmişte kayyumlar halkın iradesine ipotek koydu. Bundan sonra halk olarak kayyum siyasetine karşı direneceğiz, direneceğiz. Sadece seçilmiş arkadaşlara sorumluluk düşmüyor. Bu partinin üyesi olan, yöneticisi olan, bu partiye gönül vermiş her arkadaşımıza büyük görevler düşüyor. Eğer mücadelemiz Kürt halkının geleceği için ise kırgınlıklara yer yok. Hep birlikte 

 

bu süreci en güçlü şekilde yürütme sorumluluğumuz var. Bu değerleri yaratanlara sahip çıkacağız. Bizim siyasetimiz geleceğimizi özgürleştirmektir. Özgür ve demokratik bir geleceği kurmaktır.”

Belediye eş başkan adaylarının konuşmalarından sonra tüm adaylar sahnede toplu fotoğraflar çekti. Açılış konuşmalarından sonra toplantıda 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için yol haritası belirlenecek. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


Anahtar Kelimeler: Parti Mardin’ haritasını belirledi
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19