DEM PARTİLİ ÖZDEM ÜNAL PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

DEM Parti Kızıltepe İlçesinde yıllardır mücadele veren ve STK'larında Yönetim Kurulu üyeliği ve Kurucu üyeliklerinde bulunan Kızıltepe ilçesinin sevilen isimlerinden Özdem Ünal yaptığı basın açıklaması ile partisinden istifa etti.

Mardin 6.10.2024 10:50:00 0
DEM PARTİLİ ÖZDEM ÜNAL PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

DEM Parti Kızıltepe İlçesinde yıllardır siyasi  mücadele veren ve STK'larında Yönetim Kurulu üyeliği ve Kurucu üyeliklerinde bulunan Kızıltepe ilçesinin sevilen isimlerinden Özdem Ünal yaptığı basın açıklaması ile partisinden istifa etti.

 

Özdem Ünal Sosyal medya hesaplarından duyurduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

‘’Seçim bitiminde DEM Parti adına Mardin yerelinde kadın hareketi adına sözcülük görevini yürüten birkaç kadın arkadaş benim geçmiş yıllarda sosyal medya hesaplarımda Atatürk, Türk bayrağı, Kurtuluş savaşı gibi paylaşımlarımı suç unsuru olarak gördüklerini söyleyip " bundan sonra partimizin kurumlarında yer alamazsın" kararını verdiler..

Parti içi hukuk çerçevesinde konuyu genel merkezdeki ilgili arkadaşlara kadar ilettiğimde ise Mardin yerelindeki kadın sözcülerin size yanlış üslubu ve yaklaşımı olunmuştur denildi..

Genel merkezin bu görüşüne rağmen Mardin yerelindeki kadın hareketi tarafıma hak ve irade gaspına devam edip partiden ihraç edildiğimi dahi dile getirmişler.

Benim Atatürk, Türk Bayrağı, Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajlarım suç unsuru teşkil ediyorsa eğer,

Parti kuruluş ilke ve ideolojisine ve de inandığımız 3.yol paradigmasına, demokratik cumhuriyetin inşasında ortak yaşamda Türkiyelileşme fikriyatıyla ve en önemlisi Demokratik, Ekolojik, Kadın Özgürlükçü paradigmayla çelişen ben değilim bu durumda..

Siyasette en önemli kural kuruluş ilkelerinden ödün vermeden Halka hizmettir. İkincisi etik ve ahlaktır benim için. Yereldeki kadın sözcülerin yaklaşım ve üslupları ne etik ne ahlakidir..

Genel merkezdeki ilgililerin ise konuyu sıradanlaştırıp sadece bir kadın sorunu olarak görmeleri çözümsüz bırakmaları Partiye olan inancımı ve güvenimi kaybettirmiştir..

Genel eş başkanların
" bizlerin Atatürk'le bayrakla sembollerle ilgili bir sıkıntısı yoktur.." açıklamasına rağmen yereldeki kadın sözcülerin bunu suç unsuru olarak gördüklerini söylemelerinin çelişkisini takdirlerinize bırakıyorum.

Bu nedenlerden dolayı DEM partiden istifa ettiğimi tüm kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyorum.

Bundan sonraki çalışmalarımı Halkımıza hizmet babında Sivil toplum kuruluşlarında devam ettirme kararı almış bulunmaktayım.

Kamuoyuna bildirir
Saygı ve sevgilerimi sunarım.'',

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: PARTİLİ ÖZDEM PARTİSİNDEN İSTİFA
31.9° / 20.2°
  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41