DEMİR: İŞSİZLİĞİ TURİZM YENEBİLİR

Türkiye?de bugün en büyük sorunun istihdam ve işsizlik olduğunu ifade eden Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizm sektörünün bu açığı önemli ölçüde kapatabilecek kapasiteye sahip olduğuna dikkat çekti.

Turizm 17.11.2016 11:19:30 0
DEMİR: İŞSİZLİĞİ TURİZM YENEBİLİR

Türkiye’de bugün en büyük sorunun istihdam ve işsizlik olduğunu ifade eden Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizm sektörünün bu açığı önemli ölçüde kapatabilecek kapasiteye sahip olduğuna dikkat çekti.

 

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, bugün Türkiye’nin en büyük sorunu haline gelen istihdam ve işsizliğin turizm sektörünün bu yaraya ilaç olabileceğini kaydetti. Türkiye’de işsizlik ve istihdam sorununun yıllardır artarak devam ettiğini belirterek Demir, “Lisans, ortaöğretim veya ilkokul seviyesinde fark etmeksizin istihdam, ülkemiz için önemli bir problemdir. Turizm sektörü ise, Türkiye’de istihdama en çok katkı sağlayan üçüncü sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta ülkemiz, turizm sektörünün gelirine kıyasla, istihdama olan katkısından daha çok verim almaktadır” dedi.

 

İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR

 

Türkiye'de istihdam ve turizm sektörünün hizmet odaklı oluşunun direkt insan gücüne olan ihtiyacı arttırdığını anlatan Demir, “Yaz mevsimlerinde sahil kesimlerimizde, kış mevsimlerinde dağlık kayak merkezlerimizde veya kaplıca bölgelerinde geçici-dönemsel işçiliğin artışını gözlemleyebiliriz. Çünkü bu bölgelere tatil amaçlı giden kişilere, bir çalışan vasıtasıyla cevap vermeniz gerekmektedir. Yani burada insan odaklılıktan bahsetmekteyiz. Bölgelerde otel personellerini, restaurant çalışanlarını, tele-satış ekiplerini, tur acentelerinde çalışanları, hatta turistik bölgedeki çarşılarda bile geçici veya part-time çalışanları görmek mümkün. Bu da turizmin hizmet odaklılığının getirdiği aktif iş gücü ihtiyacından kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

TEŞVİK VE DESTEK ARTARSA İŞSİZLİK AZALIR

 

Bugün turizm sektörüne sağlanacak teşvik ve desteklerle işsizliğin kapanabileceğini dile getiren Demir, “Son 2 yılda sektör ciddi kan kaybı yaşamaya başladı. Birçok turizm tesisi kapandı, yatırımcıyı korku aldı. Bu da işsizliğin artmasında önemli bir etken oldu. Ancak bugün devletin sağlayacağı teşvik ve desteklerle yatırımcı ikna edilirse, tesisler kapanmaz. Böylece işsizlik de azalmış olur. Bizim beklentimiz bu tür teşvik ve desteklerin artması. Artsın ki sektör canlansın, işsizlik azalsın” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00