DEMİR: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNEMLİ BİR ADIM ATMIŞTIR

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Büyükşehir Belediyesi?nin organize ettiği 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi?ni değerlendirdi. Turizmin dünyanın ortak dili olduğunu söyleyen Demir, bu tür somut

12.11.2015 23:03:52 0
DEMİR: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNEMLİ BİR ADIM ATMIŞTIR

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi’ni değerlendirdi. Turizmin dünyanın ortak dili olduğunu söyleyen Demir, bu tür somut adımlar atılarak ülke turizminin hak ettiği yere gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Mersin, 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi’nde dünya turizmindeki gelişmeler ve eğilimleri, turizm pazarlamasının ülkeler arasındaki önemini ve kardeş şehirlerin turizme nasıl katkı sağlayabileceğini büyük bir konferansla masaya yatırıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi’ne 23 ülkeden 50 belediye temsilcisi ile çok sayıda turizmci katılacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, BÜyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi’ni ülke turizminin gelişmesi ve duyurulması bakımından oldukça önemli olduğunu belirterek, “Dünyanın ortak dili turizmdir. Ancak son yıllarda turizm sektöründe yaşanılan sorunlar, ve bu sorunlara somut çözm önerilerinin getirilmemesi, ülke turizmini geriye götürmektedir. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği bu zirve çok önemli olacak. Bu tür somut adımların atılması ve ülke turizminin hak ettiği yere gelmesi şart” dedi.

1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Demir, “Bu organizasyona 23 ülkeden 50 belediye ve 200 katılımcı olmak üzere dünya turizm yöneticileri, dünyanın önde gelen turizm birlikleri ve kardeş şehir belediye başkanları katılacak. Bu da hem ülke hem de Mersin turizminin tanıtımı konusunda çok önemli olacak. Biz turizmciler olarak bu tür organizasyonların gerçekleştirilmesinde taşın altına elimizi koymaya hazırız. Çünkü ülke turizmi gelişmeli ki ülke ekonomisi de aynı oranda büyümeli. Biz bu noktada üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00