TISİAD Başkan Yardımcısı ve GİŞKAD Onursal Başkanı Cavidan Demirağ, devletin, şiddet mağdurlarını koruması, şiddete başvuranları cezalandırması, şiddet mağdurunun uğradığı zararı tazmin etmesi gerektiğini belirterek, ?Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz? ded
TISİAD Başkan Yardımcısı ve GİŞKAD Onursal Başkanı Cavidan Demirağ, devletin, şiddet mağdurlarını koruması, şiddete başvuranları cezalandırması, şiddet mağdurunun uğradığı zararı tazmin etmesi gerektiğini belirterek, “Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz” dedi.
TISİAD Başkan Yardımcısı ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Onursal Başkanı Cavidan Demirağ, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğuna vurgu yapan Demirağ, “25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'ndeki diktatörlüğe karşı mücadele Mirabel Kardeşlerin tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinden 39 yıl sonra 25 Kasım tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından ‘Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü' ilan edildi. Ama ne yazık ki aradan geçen sürede dünyanın hiçbir yerinde kadına şiddet sona ermedi. Her kadın, farklı gerekçelerle hayatının bir döneminde şiddete maruz kalıyor. Sebebi ne olursa olsun kadınlar, kendilerine tanınan cinsiyet rollerinin dışına çıktıkları için şiddet görüyor. Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Şiddeti doğuran nedenlerin ortadan kaldırılması her bir bireyin görevidir” dedi.
“KADINLAR GÜÇLENDİRİLMELİ”
Demirağ, kadınların güçlenmesi için yaşamın her alanında var olmalarının önünün açılması gerektiğini dile getirerek, çözüm önerilerini şöyle sıraladı:
“Kadınlar, ekonomik olarak güçlendirilmeli. Siyasal, sosyal yaşama katılmalarının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Ceza Kanunu'ndaki ‘Haksiz Tahrik’ ve kadına karşı şiddet davalarında uygulanan ‘haksız tahrik indirimleri’ kaldırılmalıdır. Devlet, şiddet mağdurlarını korumalı, şiddete başvuranları cezalandırmalı, şiddet mağdurunun uğradığı zararı tazmin etmelidir. Ayrımcılığa neden olan uygulamalar yeniden düzenlemelidir.”
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN
9367,77%3,72
34,58% 0,33
36,23% 0,01
2987,83% 0,88
4956,37% 0,00