DEMİRTAŞ,ABİSİNİN YARALI OLMADIĞINI AÇIKLADI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK`ya yönelik düzenlenen operasyonlarda abisinin de yaralandığı iddialarına yanıt verdi...

Gündem 1.08.2015 14:25:50 0
DEMİRTAŞ,ABİSİNİN  YARALI OLMADIĞINI AÇIKLADI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda abisinin de yaralandığı iddialarına yanıt verdi...

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun özel ofisinde HDP’ye yönelik kapatma davasına dayanak oluşturacak dosyaların toplandığını iddia eden Demirtaş abisi Nurettin Demirtaş’ın yaralandığı iddialarına da yanıt verdi.

Selahatttin Demirtaş HDP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirtaş, abisinin Kandil’de yaralandığı ile ilgili iddialara ”Anadolu Ajansı’nın servis ettiği haberi teyit ettiğimi söyleyemem. Çünkü abim Kandil’de değil. IŞİD’e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD’e karşı halkı için direniyor” diye yanıt verdi.

Demirtaş’ın sözlerinden satır başları şöyle:

Seçimse ister bu ay, ister önümüzdeki ay, ister Kasım’da. Halkların Demokratik Partisi hazırdır. Burhan Kuzu’nun özel bürosunda parti kapatma hazırlığı yapılıyor şu anda. Amaç da kapatmadan çok, hazine payımızı önlemek. Bu defa, bir daha doğrulamayacak şekilde sandığa gömeceğiz onları.

Topyekün savaş hamlesine karşı topyekün barış hamlesi başlatacağız. HDP 7 Haziran’da nasıl çılgınlığı durdurduysa, yine HDP var. Bu savaş bizlerin savaşı değil. Onların çocukları hep bedelli yaptı. Ev ev, kapı kapı dolaşacağız. Barışı örgütleyeceğiz.

Erdoğan Musul’daki rehine olayında “Müzakere yaptık” dedi. Biz gel müzakere yapalım dediğimizde “Ne müzakeresi” diyor. Kafa bu. Herkes bilmelidir ki ortada bir vatan savunması yok, saray savunması var. Bizler bu vatanda yaşayan kardeş halklarız. Vatanımız tehdit altında olursa, onu savunmak için hep birlikte hareket ederiz. Nasıl ki AKP çözüm sürecini seçim kazanmak için kullanmışsa, şimdi de savaşı seçim kazanmak için kullanıyor. Ancak sandıktan AKP çıkarsa halk iradesi değerlidir onlar için. Seçim olmamış gidi davranmalarına izin vermeyeceğiz.

HDP barajı geçemezse kaos çıkartır diyenler, HDP barajı geçince kaos çıkardı. Durum bu kadar nettir.

HDP’ye boyun eğdirmeye çalışmalarına izin vermeyeceğiz. Bedel ödemekse bizden daha fazla ödeyen olmadı. Gerekirse koltuklarımızdan, canımızdan olacağız evlatlarımızı feda etmeyeceğiz. Bu faşist anlayışa dur diyeceğiz.

ABİM KANDİL’DE DEĞİL

Anadolu Ajansı’nın servis ettiği haberi teyit ettiğimi söyleyemem. Doğru da olamaz. Çünkü abim Kandil’de değil. Direniş ordusunun içinde direniyor ama kendisinin durumuyla ilgili bir bilgim yok. IŞİD’e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD’e karşı halkı için direniyor. Böyle bir barbarlık içinde ölebilir, yaralanabilir de… Böyle bir durumda boyun bükecek halimiz yok


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00