Deniz Feneri İyilik Okulu Projesiyle minik yüreklere iyiliği hatırlatıyor

Ortaokul ve lise seviyesindeki İmam Hatip Okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen İyilik Okulu projesi için Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Önder ve Deniz Feneri Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında yardımlaşma, dayanış

Gündem 11.03.2017 09:34:02 0
Deniz Feneri İyilik Okulu Projesiyle minik yüreklere iyiliği hatırlatıyor

Ortaokul ve lise seviyesindeki İmam Hatip Okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen İyilik Okulu projesi için Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Önder ve Deniz Feneri Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi iyilik kavramlarımız genç kuşaklara anlatılıyor.

 

Sorumluluk bilincine sahip, çevresindeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine duyarlı bir toplum oluşturma amacını taşıyan proje kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılında bugüne kadar; 19 okulda 12000 öğrenciye sadece ve sadece “İyilik” kavramı anlatıldı. Haziran ayına kadar da iyilik anlatılmaya devam edilecek.

 

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, derneğin yeni projesini anlatırken şunları söyledi; "İyilik Okulu projesinin amacı iyiliğe dair temel kavramlarımız konusunda gençlerimizde bir farkındalık oluşturmaktır.

Proje kapsamında gidilen okullarda, iyilik elçileri olarak ifade ettiğimiz çocuklarımıza iyiliği, yardımlaşmayı ve iyiliği yaygınlaştırmak için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak Deniz Feneri’ni anlatıyoruz.

Dünyada yoksulluk, açlık ve susuzluk çeken coğrafyalarda yaşananları anlatarak genç yüreklerde biraz olsun bilinçlenmeyi hedefliyoruz.

Öğrencilerimize iyilik kumbarası ve iyilik günlüğü veriyoruz. Kumbaralarında topladıkları bağışlarla mazlum coğrafyalarda yaşayan kardeşlerine küçükte olsa bir katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşamaları bizim de en büyük sevincimiz oluyor.

Projenin bir ayağı olarak okullarımızın seçtiği bir grup öğrencinin Deniz Feneri Derneği’ni ziyaretini sağlayarak yardım hazırlıklarını ve İnsani Yardım Lojistik Merkezimizin uygulama alanlarını görmelerini sağlıyoruz.”  

‘İyilik Okulu’, Deniz Feneri Derneği ile Önder ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün ortak protokolü çerçevesinde yürütülen bir değerler eğitimi projesi. 

Ayrıca derneğe iade-i ziyaret gerçekleştiren okullardan 250 öğrenci genel merkezimizde ağırlandı. Ve dönem sonuna kadar da ağırlamaya devam edilecek.

Deniz Feneri Derneği yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma için, güzel olan için ve iyilik için yürüyüşünü devam ettirecek.

Proje kapsamında gidilen okulların bazıları için kumbaralarda toplanan paralarla, bir Afrika ülkesinde ya da dünyanın temiz sudan mahrum herhangi bir bölgesinde su kuyuları açılıyor. 

Açılan kuyunun tabelasında ilgili okulun adı yazıyor. Kuyunun fotoğrafları okulların panolarında sergilenerek iyilik fikrinin öğrencilerin gündeminde sürekli taze kalması sağlanıyor. 

Öğrenciler fotoğraflara her baktıklarında elbirliğiyle gerçekleştirdikleri bir iyilik projesini hatırlayıp yeni iyilikler için motive oluyorlar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00