DERİCİZADE FARUK KÜÇÜK ATATÜRK VE ANKARA RESİMLERİ KOLLEKSİYONUNU TTK'NA DEVRETTİ.

Ankaralı İş İnsanı ve Kolleksiyoner Dericizade Faruk Küçük 12 bin 500 fotoğraf ile 2 bin 500 kitap, dergi ve gazeteden oluşan önemli bir koleksiyonunu bugün düzenlenen bir törenle Türk Tarih Kurumu'na devretti.

Ankara 13.10.2023 17:47:00 0
DERİCİZADE FARUK KÜÇÜK ATATÜRK VE  ANKARA RESİMLERİ KOLLEKSİYONUNU TTK

Ankaralı İş İnsanı ve Kolleksiyoner Dericizade Faruk  Küçük 12 bin 500 fotoğraf ile 2 bin 500 kitap, dergi ve gazeteden oluşan önemli bir koleksiyonunu bugün düzenlenen bir törenle Türk Tarih Kurumu'na devretti.

Ankara'nın Başkent oluşunun 100.Yılı dolayısıyla Bugun Türk Tarih Kurumu Konferans salonunda düzenlenen Törenle Protokol Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel ÖZGEN ile Kolleksiyoner ve İş İnsanı Dericizade Faruk Küçük arasına imzalandı.


Türk Tarih Kurumu tarafından 13 Ekim 2023 Cuma günü “Başkent Oluşunun 100. Yılında Fotoğraflarla Atatürk ve Ankara Sergisi ile Dericizade Faruk Küçük Koleksiyonunun Türk Tarih Kurumuna Devrine İlişkin Protokol İmza Töreni  gerçekleştirildi.

Dericizade Faruk Küçük Yaşlandığı için koleksiyonerliğe eskisi kadar zaman ayıramadığını belirtirken , "Koleksiyonumun çok talibi oldu, üniversiteler, belediyeler, vakıflar istedi. Ben ise herkesin faydalanması için koleksiyonumu Türk Tarih Kurumuna bağışlamayı uygun buldum. Kararımdan dolayı çok mutluyum" açıklamasında bulundu.

Törende kısa bir konuşma yapan Dericizade Faruk   Ankara fotoğrafları biriktirmeye, Ankara’nın tarihini merak etmesiyle başladığını iafade ederek,Müzayeden ilk aldığı fotoğrafın Atatürk’ün dua eden fotoğrafı olduğunu  söyledi.

Dericizade Faruk Küçük;''Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’na koleksiyonumu bağışlamayı düşündüm. Ankara’nın başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in 100'üncü yılında bu özel koleksiyonu bağışlıyorum. Çok mutlu oldum. Ne mutlu ki Ankaralıyım diyene. Fotoğrafları bulmak için de çok zaman harcadım. Eşimden ve ailemden helallik istiyorum. Koleksiyonumu, Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumuna bağışladığım için çok mutluyum. Gözüm arkada kalmayacak.”  şeklinde konuştu.


Etkinlik kapsamında Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılı anısına Türk Tarih Kurumu Arşivi ve Dericizade Faruk Küçük Koleksiyonundan seçilen “Atatürk ve Ankara” fotoğrafları  sergisi de  açıldı.
Fotoğraf sergisi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Ankara’nın başkent oluş süreci ve başkent olduktan sonra şehirde yaşanan değişim katılımcıların dikkatine sunuldu.


Söz konusu arşivin Türk Tarih Kurumu bünyesine alınmasıyla Ankara tarihine ait kitap ve fotoğraflar araştırmacıların hizmetine sunulacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19