DERİK İLÇESİ KIRSALINDA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Derik ilçesinde yolları çok kötü olan veya hiç olmayan 15 kırsal mahalle Mardin Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile yollarına kavuşuyor. Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ?Kentimizin her yerini ulaşılabilir kılıyoruz? dedi.

Mardin 18.08.2017 08:46:55 0
DERİK İLÇESİ KIRSALINDA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Derik ilçesinde yolları çok kötü olan veya hiç olmayan 15 kırsal mahalle Mardin Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile yollarına kavuşuyor. Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Kentimizin her yerini ulaşılabilir kılıyoruz” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına başarı ile devam ediyor. Kentin 4 bin 700 kilometrelik yol ağının tek bir kilometresinin bile sıkıntısının kalmaması için mücadele eden Belediye, kanayan yara olarak tabir edilen bölgelerde de ciddi bir çalışma yürütüyor. Derik ilçesinde de bu bağlamda önemli yol çalışması yapılıyor. İlçenin uzak bölgelerinde yer alan Soğukkuyu, Issız, Bayır, Aktaş, Karaca, Tarlacık, Çiçekli, Dikmen, Yukarı Karaca, Öküzpınar, Subaşı, Erdemli, Uzunova, Şahverdi ve Pirinçlik kırsal mahallelerini kapsayan 40 kilometrelik yol çalışması 15 köyde yaşayan sakinlerin rahatlamasına vesile olacak. Daha önce yolu olmayan ya da kullanılır düzeyde olmayan yollar Belediye eliyle kırsal mahalle sakinlerine hediye edilecek. Yol genişliği ise 6 metre olacak.

 

Konu hakkında bilgi veren Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizin her noktasını ulaşımı her yönüyle kolaylaştıracağız” dedi. Yaman, “Belediye görevine geçmemizin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen kısa sürede güzel işlere imza attık. Mardin halkının beklentilerini dinleyen bir yapıda durmaksızın çalışıyoruz. Belediye olarak yol konusunda da hassas bir yönetim anlayışımız var. Zira hala bazı kırsal mahallelerimizin ulaşımı konusunda ciddi sıkıntılar vardı. Hatta yolu olmayan kırsal mahallelerimiz dahi bulunuyordu. Biz burada vatandaşlarımızın sıkıntıdan kurtulması için harekete geçtik. Derik ilçemizde yapılan çalışmalarımız da bu düşünceyle gerçekleşti” ifadesini kullandı.

 

Yaman şöyle devam etti: “İlçemizin uzak bölgesinde ve il sınırlarımızın bittiği noktalarda bulunan kırsal mahallelerimizden yoğun talep alıyorduk. Özellikle kış mevsiminde 15 kırsal mahallemizde yaşayan mahalle sakinleri önemli sorunlar yaşıyordu. Mahallelerimize ulaşım da bu noktada zor oluyordu. Şimdi ekiplerimiz bu bölgelerde çalışmaları kısa sürede bitirmek üzere harekete geçti. Kısa sürede 15 kırsal mahallemizin sakinleri rahata erecek” 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82