DERİK ŞEHİDİ ADIYAMAN`DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mardin?in Derik ilçesinde askeri aracın geçişi esnasında PKK Bölücü Terör Örgütü Mensupları tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal, binlerce kişinin katılımıyla memleketi Adı

30.06.2016 18:12:20 0
 DERİK ŞEHİDİ ADIYAMAN`DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Mardin’in Derik ilçesinde askeri aracın geçişi esnasında PKK Bölücü Terör Örgütü Mensupları tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal, binlerce kişinin katılımıyla memleketi Adıyaman’da tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
 
Şehit Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın al bayrağa sarılı cenazesi Türk Hava Kuvvetlerine ait Askeri Uçakla Mardin’den Adıyaman Havalimanına getirildi. Burada cenaze aracına konulan şehidin naaşı yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Samsat ilçesinde bulunan Örentaş Mahallesindeki baba evine getirildi. Vali Abdullah Erin, şehidin abisi Ramazan Atal’ın elini bir an olsun bile bırakmadı.
 
Annesini ve Babasını küçük yaşlarda kaybeden ve baba evinde helallik alınan şehit Uzman Çavuş Atal için daha sonra Samsat Hükümet Konağı Bahçesinde binlerce kişinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi. 
 
Törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, bazı kurum amirleri, askeri erkân, şehit aileleri ve gaziler çok sayıda vatandaş katıldı. 
  
Törende bir konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Onur Tüfekçi, “Acımız büyüktür. Kutsal Vatanımızın güvenliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle bölünmez bütünlüğü uğruna bölücü terör örgütü PKK ile mücadelede kendisine tevdi edilen kutsal vatan görevini ifa ederken kalleşçe, sinsice ve haince şehit edilen kahraman silah arkadaşımızı son yolculuğuna uğurlamaktayız. Acımız büyük ve sonsuzdur. Ancak, hain terörü bitirmek konusunda kararlı ve azimliyiz. Kahraman silah arkadaşımızı şehit eden bölücü hainler bilmelidir ki, bizler aziz milletimizin desteği ile bu bölücü hainlere gereken dersi mutlaka ama mutlaka vereceğiz. Genç yaşında kutsal vatanımız ve bayrağımız uğruna canını seve seve feda eden aziz şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın hatırası daima canlı tutulacak ve sonsuza kadar yaşatılacaktır. Şehidimizin değerli ailesinin acısını anlıyor ve içimizde hissediyoruz”dedi.
 
Törenin ardından Şehit Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın cenaze namazı kılındı. Şehit Uzman Çavuş’un cenazesi  tekbirler eşliğinde köy mezarlığında anne ve babasının yanına defnedildi.  
 
Vali Abdullah Erin ve Tuğgeneral Aytekin Şahin, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın tabutunun üzerindeki Türk Bayrağı ile şehidin fotoğrafını abisi Ramazan Atal’a takdim etti.
 
Tören sonrası Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve beraberindeki heyet, acılı aileye taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi. 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ADIYAMAN

19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07