DERİK İLÇESİNDE YAŞANAN TRAFİK KAZASINDA ÖLENLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Derik ilçesinde 20 Ağustos günü iki tırın karıştığı kazada hayatını kaybeden vatandaşlar için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık ve Derik Belediyesince mevlit programı düzenlendi.

Mardin 29.09.2022 09:50:00 0
DERİK İLÇESİNDE YAŞANAN TRAFİK KAZASINDA ÖLENLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Derik ilçesinde 20 Ağustos günü iki tırın karıştığı kazada hayatını kaybeden vatandaşlar için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık ve Derik Belediyesince mevlit programı düzenlendi.


Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Camisi'nde gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Hayatını kaybedenler için üç dilde mevlit okutulan programda İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de dua okudu.


Programın ardından Derik Belediyesi önünde vatandaşlara yemek verildi.


Mevlit Programında Konuşan Vali Demirtaş şu ifadelere yer verdi;


‘’ Kıymetli Kardeşlerim, 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü Derik ilçemizde meydana gelen elim trafik kazasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için düzenlenen mevlit programı için bir araya gelmiş bulunmaktayız.


Öncelikle bu kazada hayatlarını kaybeden tüm hemşerilerime Rabbimden rahmet diliyorum. Kederli ailelerine, yakınlarına, tüm Derikli ve Mardinli kardeşlerime sabırlar niyaz ediyorum.


Derik'te yaşanan bu kaza ile ilgili ilk andan itibaren acımızı, kederimizi, üzüntümüzü tarif etmeye kelime bulamadık. O andan bugüne, kazayı her anımsadığımızda boğazlarımız düğüm düğüm oldu ve yüreklerimiz adeta yangın yerine döndü. Birbirimize sarılıp, birbirimizin omuzunda ağladık.
Bin bir acıyla, kederle, gözyaşıyla babalarımızı, analarımızı, evlatlarımızı toprağa verdik. Toprağa emanet ettiğimiz canlarımızın her biri, bizim canlarımızdır. Bizim babalarımız, bizim analarımız, bizim evlatlarımız, bizim vatandaşlarımızdır.


Cenazelerimiz üzerinden bazı kesimlerin kendilerine alan açmaya çalışması, çıkar hesaplarına girişmeleri ise asla tasvip edeceğimiz bir husus değildir. Farklı hesaplar yapılmaya çalışılması en başta toprağa verdiğimiz canlarımıza ve onların geride bıraktıkları yakınlarına en büyük hürmetsizliktir. Dolayısıyla bu düşünce ve eylem içerisinde olanlar varsa, kalkıştıkları bu işlerden bir an evvel vazgeçmelidirler.


Biz burada Derikli hemşerilerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimiz, ilk andan itibaren tüm imkânlarıyla hemşerilerimizin yanındadır ve her türlü imkânını hemşerilerimize seferber etmiştir, devam edecektir.


Malumunuz kazanın gerçekleşmesinin ardından Sayın İçişleri Bakanımızla birlikte Derik'e gelerek devletimizin, hemşerilerimizin yanında olduğumuzu ilk ağızdan ifade etmiştik. Biz, yine aynı noktadayız. Hemşerilerimizin dün de yanındaydık, bugün de yanındayız, yarın da yanlarında olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Meydanı, Derikli Kardeşlerimizle birlikte asla sahipsiz bırakmayacağız.


Bir milleti millet yapan en önemli özellik hiç kuşkusuz sadece mutlu anlarda değil, hüznün, kederin üzerlerine çöktüğü anlarda da bir arada olmayı başarmalarıdır.
İşte biz böyle bir milletiz. Kederde ve sevinçte bir olmayı, beraber olmayı başaran bir milletiz. Sevincin paylaşıldığında büyüdüğünü, acının paylaşıldığında azaldığını bilen dünyanın ender milletlerinden biriyiz.


Emin olun ki Derik'ten gelen kaza haberi Edirne'den Ardahan'a Anadolu'nun şehirlerinden köylerine, haberi alan her bir vatandaşımız derin bir yasa boğdu. Bu haberleri alan her bir kardeşimiz, duaların Derik'e yolladı, Acıya ortak oldu. Milletimiz, dualarda birleşerek bir kez daha birlik ve beraberliğin, kardeşliğin en güzel misalini sergiledik.


Bizler, ülkemiz genelinde olduğu gibi kardeşliğin, hoşgörün simgesi kadim kentimizde de birlik ve beraberliğimizi daim kılacağız.
Kardeşliğimizin her şeyin önünde geldiğini tüm dünyaya göstereceğiz. Sevinçte ve kederde bir olacağız. Et-tırnak misali birbirimizden ayrılmayacağız. Aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz.


Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devletimizin tüm imkânlarını Mardinli hemşerilerimiz için seferber etmeye devam edeceğiz. Mardin'e hizmetin en iyisini, en güzelini sunmak için çalışmalarımızı mesai mefhumu gözetmeksizin sürdüreceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da hemşerilerimizin sıkıntısını kendi
sıkıntımız bilecek; çözümü için ne gerekiyorsa elimizden gelen gayreti göstereceğiz.


Bu vesileyle yaşadığımız elim trafik kazasında yaşamlarını yitiren tüm kardeşlerime Rabbimden bir kez daha rahmet diliyorum. Kederli ailelerine ve aziz hemşerilerime sabırlar niyaz ediyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle kazalar yaşatmasın. Hepinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.’’Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DERİK


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00