DERİK KAYMAKAMI HİCABİ AYTEMÜR'DEN YAŞ SEBZE ve MEYVE PAZARINDA DENETİM

Mardin'in Derik ilçesinde , Girişinde ateş ölçer ile kontrollerin gerçekleştirildiği yaş meyve sebze pazarında emniyet ve zabıta ekiplerince maske, mesafe ve temizlik kurallarına yönelik denetim gerçekleştirildi

Mardin 18.05.2021 12:20:00 0
DERİK KAYMAKAMI HİCABİ AYTEMÜR

Mardin'in Derik ilçesinde , Girişinde ateş ölçer ile kontrollerin gerçekleştirildiği yaş meyve sebze pazarında emniyet ve zabıta ekiplerince  maske, mesafe ve temizlik kurallarına yönelik denetim gerçekleştirildi

 

Mardin'in Derik ilçesinde kurulmasına izin verilen semt pazarlarında denetim yapan Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hicabi Aytemür,ile polis ekipleri, esnaf ve alışveriş yapan vatandaşları pandemi kurallarına uyulması yönünde uyardı.


İçişleri Bakanlığının yayınladığı Kademeli normalleşme Genelgesi ile  yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan esnafa semt pazarlarında tezgâh açma izni verildi. Uzun süredir kurulmayan semt pazarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlara polis ekipleri uyarılarda bulundu.Derik  İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kurulan semt pazarında sosyal mesafe ve maske konusunda uyarılarda bulunulurken, vatandaşların HES kodları sorgulandı.

 

Özellikle tezgâh önlerinde oluşan kuyruklarda mesafenin korunması yönünde uyarılar yapıldı. Ayrıca ekipler pazar esnafını, tezgâhtaki ürünleri çıplak elle seçtirmemeleri, müşterilerini maske ve mesafe uyarmaları konusunda denetledi. Pazarın kurulduğu sokak boyunca vatandaşlara ekip aracıyla, maske, mesafe ve hijyen konusunda anonslar yapıldı.Maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı. Esnaf ve vatandaşlarımıza sosyal mesafe kuralları açısından gerekli uyarılar yapıldığı denetimlerde vatandaşlara pandemi tedbirlerine uymaları konusunda uyarılar yapıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DERİK

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DERİK


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22