Antalya'nın Kumluca ilçesinde, İller Bankası tarafından ilçeye kazandırılan Derin Deniz Deşarj Projesi'nde yüklenici firmaya yer tesliminden itibaren, firma çalışmalarına hızla başladı.
Antalya’nın Kumluca ilçesinde, İller Bankası tarafından ilçeye kazandırılan Derin Deniz Deşarj Projesi’nde yüklenici firmaya yer tesliminden itibaren, firma çalışmalarına hızla başladı.
Kumluca ilçesi Kum mahallesinde bulunan Kumluca belediyesi atık su arıtma tesisi, 2013 yılından itibaren, arıtma tesisine Mavikent ve Beykonak beldelerinin atık sularının da bağlanmasıyla beraber, atık su arıtma kapasitesi 2 katına çıkarmıştı. Batı Antalya bölgesinin en modern ve verimli arıtma sistemine sahip olan tesis, şimdide Derin Deniz Deşarj Projesi’yle çevresine vereceği minimum etkisiyle bölgede adından söz ettirecek.
Antalya’nın batısında bir büyük proje daha Kumluca’da hayata geçerken, Derin Deniz Deşarj Sisteminin, vana odası ve terfi merkezinin temeli atılarak projeye başlandı. Önümüzdeki günlerde ise sistemin borulama çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.
Projenin yapımı için İller Bankası İhale Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihale sonunda, Derin Deniz Deşarjı Projesi`nin hayata geçirilmesiyle alt yapıdaki en son aşamanın tamamlanacağına dikkat çeken Kumluca belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya yüklenici firma NTF İnşaat tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler sırasında yetkililerden bilgi alan başkan Çetinkaya yapmış olduğu açıklamada "Atık su arıtma tesisimizin derin deniz deşarjı 1600 metreden oluşuyor. Bunun 600 metresi karada 1000 metresi de denizde olmak üzere iki kısımdan oluşacak. Yapılacak çalışmalar sonuçlandığında denizin 35 metre altında, difüzör hattı yardımıyla arıtılmış atık suyu açık denize deşarj etmiş olacağız. Kumluca’mız tüm bu çalışmalar sonucunda, alt yapısının tüm eksiklerini çözümlemiş, Antalya bölgesinde tek ilçe olacak, böylece ilçemiz kıyı şeridi de daha temiz bir görünüme kavuşmuş olacak” dedi.
(AHA) Kumluca / Mehmet Şentürk 06.11.2013
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55