DESTEK BULAMAYAN KIZILTEPE ENGELLİLER GÜCÜ SPOR TAKIMINA 3 YIL SAHADAN MEN CEZASI

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü, ulaşım desteği bulamadığından turnuvaya katılmadığı içinde 3 yıl sahalardan men cezası aldı.

Mardin 14.12.2022 10:08:00 0
DESTEK BULAMAYAN KIZILTEPE ENGELLİLER GÜCÜ SPOR TAKIMINA 3 YIL SAHADAN MEN CEZASI

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde  faaliyet gösteren  Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü, ulaşım desteği bulamadığından  turnuvaya katılmadığı içinde 3 yıl sahalardan men cezası aldı.

 

  Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın konuya ilişkin olarak  yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

‘’Kızıltepe engelliler gücü Spor derneği olarak 2022 yılında  bedensel engellilerin fiziksel ve ruhsal yeterliliklerini geliştirmeye yönelik oturarak voleybol takımımız Kızıltepe belediyesine yaptığımız ulaşım desteğinin olumsuz gorulmesinden dolayı turnuvalara katılamamıştır. 12 Kişilik engelli sporcu ve antrenör takım kafilesi turnuvaya katılmadığı içinde 3 yıl sahalardan men cezası almıştır. Bu cezayı sadece takım değil Kızıltepe halkı ve engellilere olan desteği sadece lafta kalan yöneticilerimize de verilen bir cezadır. Biz bu işe gönül koymuş dernek yöneticileri dışardan oyuncu transferlerne para akıtmak için değil sadece Kızıltepe in bağrından kopan engellilerimizin sosyal hayatta katmak için destek istiyoruz. Bundan önceki kaymakamız Hüseyin Cam beyin verdiği destekler ile bu noktaya getirdiğimiz takımın çalışmaları burada sonlandirildıgini bildirmek isteyip engellilerin spor yaptığı bir kapının Kızıltepe de hüsran ile kapandığını siz komuoyuna saygıyla bildirmek istiyorum.''dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Kasım Cumartesi günü Mardin'de olacağı bir haftada Engelliler Gücü Takımının Spor yapmaktan men edilmesi ve Kızıltepe Kaymakamlığı ile Belediye tarafından maddi destek sağlanmamayarak,Takımın sahipsiz bırakılmasını anlamak mümkün değil, Kızıltepe Kaymakamlığını bu yanlıştan bir an önce dönmesini diliyoruz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19