DEV DERBİ FERNERBAHÇE`NİN: 2-0

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray ile karşılaştı. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe futbol takımı 23. dakikada Emre Belözoğlu (P) ile 66. dakikada Cristian Baroni'nin ayağında buld

Spor 10.11.2013 21:30:55 0
DEV DERBİ FERNERBAHÇE`NİN:  2-0

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Galatasaray ile karşılaştı. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe futbol takımı 23. dakikada Emre Belözoğlu (P) ile 66. dakikada Cristian Baroni’nin  ayağında bulduğu gollerle maçtan 2-0 galip ayrıldı. 

90+2’de MElo’nun kullandığı penaltı vuruşunu Volkan çıkardı. Bu galibiyetle puanını 28’e yükselten Fenerbahçemiz, Galatasaray ile puan farkını 9’a çıkarırken, en yakın takipçisi Kasımpaşa ile de 4 puan farkı korudu.

Lider Fenerbahçe ile haftaya dördüncü sırada giren son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, Kadıköy`de karşı karşıya geldi.

Maçın 23. dakikasında ceza sahası içinde Chedjou topa elle müdahale edince Fenerbahçe penaltı atışı kazandı.

Atışı kullanan Emre Belözoğlu Fenerbahçe’yi öne geçirdi. 1-0

Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

66. dakikada Cristian Baroni farkı 2’ye çıkardı. 2-0

90+1’nci dakikada bu kez Mehmet Topal elle oynayınca Galatasaray penaltı atışı kazandı.

Felipe Melo`nun kullandığı penaltıyı kaleci Volkan kurtardı.

Karşılaşma 2-0 Fenerbahçe`nin üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarı

Karşılaşmaya seyircisinin desteğiyle başlayan Fenerbahçe, maçın başında istediği baskıyı kuramadı. Gökhan Gönül`ün bulunduğu sağ kanattan ataklarını geliştirmeye çalışan sarı-lacivertliler, Chedjou`nun ceza sahasında topu eliyle oynamasıyla 22. dakikada penaltı kazandı. Emre Belözoğlu`nun 23. dakikada penaltıdan attığı golle öne geçen Fenerbahçe, bu dakikadan sonra topu ayağında tutarak, tempoyu düşürmeye çalıştı. Hızlı ataklarla gol fırsatı yakalamaya çalışan sarı-lacivertliler, bu isteğinde başarılı olamadı ve soyunma odasına 1-0`lık üstünlükle gitti.

Galatasaray, maça orta sahasını kalabalık tutarak kontrollü başladı. Topu ileride Drogba`yla buluşturmaya çalışan sarı-kırmızılı takım, ilk tehlikeli atağını bu futbolcunun 12. dakikadaki şutuyla geliştirdi. Emre Belözoğlu`nun penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düşen Galatasaray, oyunu sarı-lacivertli takımın yarı sahasına yıkmaya çalıştı. Sarı-kırmızılılar topla daha fazla oynasa da rakip kalede önemli bir pozisyon üretemeyince ilk yarıyı 1-0 yenik tamamladı.

12. dakikada Bruma hızla Fenerbahçe ceza sahası önüne taşıdığı topu Drogba`ya aktardı. Drogba`nın ceza yayı üzerinden sert şutunda top kaleci Volkan Demirel`de kaldı.

20. dakikada Kuyt`ın sağdan ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Gökhan Gönül`ün sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

22. dakikada Caner Erkin`in soldan ortasında Chedjou ceza sahasında topa eliyle dokununca hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi.

23. dakikada penaltıyı kullanan Emre Belözoğlu, topu filelere gönderdi: 1-0.

31. dakikada Drogba`nın yaklaşık 35 metreden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

32. dakikda Gökhan Gönül`ün sağ kanattan yaptığı ortada Webo`nun kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

İlk yarıda başka önemli pozisyon olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarı

66. dakikada Cristian Baroni farkı 2’ye çıkardı. 2-0

90+1’nci dakikada bu kez Mehmet Topal elle oynayınca Galatasaray penaltı atışı kazandı.

Felipe Melo`nun kullandığı penaltıyı kaleci Volkan kurtardı.

Karşılaşma 2-0 Fenerbahçe`nin üstünlüğü ile sona erdi.



38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00