Deva Partisi:”Tarım Bakanlığını süt üreticilerine sahip çıkmaya çağırıyoruz”
Süt fiyatları, enflasyon endişelerinden dolayı litresi 2,30 TL’de sabit tutuluyor. 2020’nin son üç ayı için litresi 40 kuruş olarak saptanan destek priminin ne zaman ödeneceği belirsizliğini halen koruyor.
Süt fiyatları, enflasyon endişelerinden dolayı litresi 2,30 TL’de sabit tutuluyor. 2020’nin son üç ayı için litresi 40 kuruş olarak saptanan destek priminin ne zaman ödeneceği belirsizliğini halen koruyor.
Tarım ve Orman Bakanlığını süt üreticilerine 2020 yılı prim desteğini ödemek üzere acilen bir takvim oluşturmaya çağırıyoruz.
Teşvikler seçim takvimine göre belirlenmesin
Günler üreticilerimizin emeği heba edilerek geçiyor. Yanlış para politikaları yüzünden oluşan enflasyonun faturası fedakar çiftçilerimize ödetiliyor.
Teşvikleri, seçim takvimine göre belirleyen politikalardan derhal vazgeçilmelidir.
Paramızın değer kaybetmesi, çiftçimizi zarara uğrattı
Hayvancılık sektörünün yüzde 75 gibi en büyük girdi kalemi olan yem fiyatlarındaki artış son bir yılda yüzde 45’e dayanmışken, Türk Lirasının hızlı değer kaybı çiftçilerimizi de zarara uğratıyor.
Yanlış para ve maliye politikaları devam ettikçe, paramız hızla değer kaybediyor. Büyük özveriyle ve neredeyse kâr etmeden üretime devam eden çiftçilerimiz, zarara uğramamak için çiğ süt fiyatlarının arttırılmasını bekliyor.
Yenilikçi bir tarım sektörünü hayata geçireceğiz
DEVA Partisi; insana, toprağa, çevreye saygılı, üretici ve tüketicinin haklarını koruyan, sağlıklı ve sürdürülebilir, veriye ve bilime dayalı, yüksek katma değer üreten, rekabetçi, yenilikçi bir tarım sektörünü hayata geçirmek için hazırdır.
Her zaman ve her koşulda çiftçimizin yanında olacağız.
-
1
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
2
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
3
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
4
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
5
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
6
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
7
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
8
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
9
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
10
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
11
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
BIST 100
15904,93%0,20
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,26% 0,01
-
GRAM ALTIN
6356,48% 1,77
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00



