DEVLET BAHÇELİDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis`te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Siyaset 13.01.2015 13:10:33 0
DEVLET BAHÇELİDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis`te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda dünkü karşılama töreninde 16 Türk devletini temsilen asker figürleri dikkat çekti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bahçeli, "Onun değerlendirilecek bir yönü olduğu kanaatinde değilim. Ama merak ettiğim bir konu var; acaba Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir gün hangi kıyafetle sarayda görülecektir" dedi. 

"HDP`nin seçime parti olarak girmesi kararının AK Parti`ye yarayacağı iddialarına ne diyorsunuz" sorusuna da Bahçeli, "Onlar birbirleriyle iç içe girmişler. Ne AKP`ye gitse bir mahsuru var, ne HDP`ye gitse bir mahsuru var. Çünkü ittifak halindeler" yanıtını verdi. 

Bazı AK Partili bakanların yakınlarıyla ilgili işe alımlarında "torpil yapıldığı" iddiaları da sorulan Bahçeli, bugünkü grup toplantısındaki konuşmasının büyük bölümünü bu konuya ayırdığını anımsattı. 

30 Mart`ta seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik iddialara ilişkin soruları da yanıtlayan Bahçeli, 30 Mart seçimlerinde devletin imkanlarını kullanmaksızın kendi kaynaklarına dayalı olarak ilçe ilçe Türkiye`yi gezdiklerini ve 305 yerde konuşma yaptıklarını belirtti. 

Bahçeli, söz konusu seçimlerde vatandaşlara yönelik "Sandığa gitmeleri, hür iradeleriyle oylarını kullanmaları ve oylarına sahip çıkmaları" konusunda açıklamalarda bulunduklarını anımsatarak, "Örnek olarak da söz gelimi `11`in başına 1 koysanız 111 olur, dolayısıyla herhangi bir parti 100 oy fazla almış olur` diye de uyarmıştık. Bir bildiğimiz var ki bunu yapmıştık. Şimdi aylar, yıllar geçti herkes bunu paylaşmaya çalışıyor" dedi. 

Haberi yapan gazeteyi konuyu gündeme taşıdığı için tebrik eden Bahçeli, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun`un iddialarıyla ilgili soru üzerine, "Sabri Uzun uzun konuşuyor" dedi.


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,78% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2426,97% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49