DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI ALDILAR!

Şehitler ve Gaziler Haftası münasebetiyle, terörle mücadele ederken görevi başında gazi olan güvenlik güçlerine, Mardin’de düzenlenen “Gazilere Övünç Madalyası ve Beratları Töreni” DİKA Ajansının konferans salonunda yapıldı.

Mardin 19.09.2020 08:40:00 0
DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI ALDILAR!

Şehitler ve Gaziler Haftası münasebetiyle, terörle mücadele ederken görevi başında gazi olan güvenlik güçlerine, Mardin’de düzenlenen “Gazilere Övünç Madalyası ve Beratları Töreni” Ajansımızın konferans salonunda yapıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladıktan sonra törene katılan Gazilerin özgeçmişlerinin gösterimiyle devam etti.


Törene Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Mardin İl Emniyet Müdür Vekili Muhittin İlker Emir, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ile Ajans Genel Sekreterimiz Ahmet Alanlı, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, STK temsilcileri ve gazi yakınları katıldı.



Mardin Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin dünyalık hiçbir mevki ve payeyle ölçülemeyecek kadar yüce makamlar olduğunu söyledi. Bu makamları temsil eden şehit yakınları ve gazilerin, vatan sevgileriyle herkese örnek olacaklarını belirtti. “Şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarını gelecek nesillerimizle paylaşıp onlara da aynı ruhun mayasını çalacaklarına yürekten inanıyorum. Gazi kardeşlerimizin vakur ve kararlı duruşu, bu mücadeleyi sürdüren kardeşlerimize moral, güven ve cesaret verecektir. Bu vesileyle üzerinde yaşadığımız toprağı bizlere vatan yapan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü şimdiden kutluyor, saygı, minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Konuşmanın ardından Özel Harekât Polisi Ozan Volkan Beyaz, Jandarma Uzman Çavuşlar Kudret Öztürk, Uğur Yıldırım ve Necdet Gümüş'e devlet övünç madalyasıyla beratı Vali Demirtaş tarafından takdim edildikten sonra Gazilerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI ALDILAR!
26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,43% 0,09
  • EURO

    34,69% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2480,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00