DİCLE EDAŞ`TAN DERİK İLÇESİNDE ONARIM ÇALIŞMALARI

Mardin?in Derik ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda ilçenin elektrik şebekesi zarar gördü. Dicle EDAŞ, trafo ve panolar zarar gördüğü, iletim hatlarının koptuğu için karanlıkta kalan ilçenin yüzde 90?nına yasak kalktıktan sonra Ge

Mardin 4.12.2015 11:48:28 0
DİCLE EDAŞ`TAN DERİK İLÇESİNDE ONARIM ÇALIŞMALARI

Mardin’in Derik ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda ilçenin elektrik şebekesi zarar gördü. Dicle EDAŞ, trafo ve panolar zarar gördüğü, iletim hatlarının koptuğu için karanlıkta kalan ilçenin yüzde 90’nına yasak kalktıktan sonra Gerekli onarımları tamamlayarak hemen enerji verdi.

TRAFOLAR DEĞİŞTİRİLİYOR

Derik’te uygulanan sokağa çıkma yasağının sona erdirildiğinin Kaymakamlık tarafından duyurulmasının hemen ardından, hazır durumda bekleyen Dicle EDAŞ ekipleri hemen harekete geçi. Yaşanan çatışmalar ve patlamalar nedeniyle isabet alarak kullanılamaz hale gelen 2’si 400, biri ise 100 kWA gücündeki 3 trafodan 2’si aynı gün değiştirildi. Bir trafo ise bu gün değiştiriliyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Dicle EDAŞ Derik İşletme Şefliği ekiplerinin yaptığı ilk belirlemelere göre, 3 trafonun dışında, 14 metre yüksek gerilim kablosu, 2.200 metre iletim hattı da patlamalar ya da kurşun isabet etmesi sonucunda koparak kullanılmaz hale geldi. Çok sayıda izolatör, armatür ve elektrik panosunun da isabet aldığı ilçede, Dicle EDAŞ ekipleri kopan hatları yenileyerek, gerekli onarımları hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Yapılan çalışmaların ardından ilçenin yüzde 90’ınsa elektrik verildi. Ekipler, çalışma yaparken zaman zaman barikatlara yerleştirilen bombaların patlaması nedeniyle bazı sokaklara giremedi. Bu nedenle geri kalan kesime de gerekli tedbirlerin alınması halinde kısa sürede enerji verilebileceği bildirildi.

NUSAYBİN’DE DE YASAK KALKTI

Bu arada, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5 gün devam eden sokağa çıkma yasağı, dün gece saat 22.00’da sona erdirildi. Burada daha önceki sokağa çıkma yasağı sürecinde elektrik şebekesinde yaşanan hasarı gideren Dicle EDAŞ ekipleri, 5 gün içerisinde yaşanan çatışmalarda yaşanan hasarı belirlemek için tespit çalışmasına sabah erken saatlerden itibaren başladı. Elektrik şebekesinde tespit edilen hasarlar, ekipler tarafından anında müfdahale edilerek ya onarılıyor, ya da değişim yapılarak gideriliyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07