Dijital diş hekimliği dünyasının ünlü doktorları Dubai?de buluşuyor?

Bu yıl 12. düzenlenecek olan CAD/CAM Dijital Diş Hekimliği Kongresi?nin tek Türk konuşmacısı Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu oldu!

5.05.2017 20:33:40 0
Dijital diş hekimliği dünyasının ünlü doktorları  Dubai?de buluşuyor?

Bu yıl 12. düzenlenecek olan CAD/CAM Dijital Diş Hekimliği Kongresi’nin tek Türk konuşmacısı Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu oldu!

 

Dünya, dijital bir çağa doğru evrimleşiyor. Diş hekimliği alanındaki gelişmeler, diş hekimliği kliniklerinde köklü değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Dünya gittikçe dijital bir yapıya evrilirken dünya çapında birçok kuruluş, bilimsel gelişmeler konusunda yenilikçi platformlar oluşturarak entegre bir oluşum içine giriyorlar. 4 Mayıs – 9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Dubai Dijital Diş Hekimliği Kongresi’nde ve Hırvatistan’da Diş hekimliği konusunda uluslararası arenanın en prestijli organizasyonu olan 12. CAD/CAM Dijital Diş Hekimliği Kongresi de bu yıl dünya çapında bilim adamlarını ve en önemli diş hekimlerini bir araya getiriyor. Dubai’de başlayacak olan kongrenin en dikkat çekici yanı ise Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu’nun kongredeki tek Türk konuşmacı olması!

 

Bir Türk imzasıyla akıllı gülüş tasarımı…

 

Akıllı gülüş tasarımı konusunda devrim niteliğinde bilgiler vererek önemli bir sunuma imza atacak olan Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, kongre ile ilgili şunları söyledi; ‘‘Öncelikle böyle büyük ve uluslararası boyutta bir organizasyonun parçası olduğum için oldukça heyecanlıyım. Dubai’de startı verilecek ve Hırvatistan’da devam edecek olan kongredeki tek Türk konuşmacı olarak yer almaktan ve ülkemi temsil etmekten mutluluk duyuyorum. Biliyorsunuz ki dijital bir devrim yaşıyoruz. Kongre bu anlamda yaşanan dijital gelişmelerin, diş hekimliğine yansımalarını görebilmemiz adına önemli bir fırsat sunuyor. Dünyanın dört bir yanından gelen profesyoneller tarafından yapılacak konuşmalar ve sunumlar bu konuda yeni bir bakış açısı yaratacak. Benim kongre boyunca üzerinde duracağım konu akıllı gülüş tasarımıyla ilgili olacak. Özetle, hastayı ve diş hekimini mutlu hale getirmek için gülümsemeyi nasıl akıllı bir şekilde özelleştirebileceğimizi anlatacağım.’’

Diş hekimliğinde ‘Dijital’ devrim

Dijital dönüşüm çağı bilimsel gelişmelere hız kazandırırken, diş sağlığı konusunda bilgisayar temelli teknolojilerin hayatımıza girmesini sağladı. Bu kongrenin amacı da en prestijli doktorlar ve bilim adamları öncülüğünde, sektörde yaşanan dijitalleşmenin boyutlarını ve bu alanda beklenen yeni gelişmeleri ve katkılarını konuşabilmek ve öngörülerde bulunmaktır.

 

Kongrenin tek Türk konuşmacısı olan Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, “Dijital diş hekimliği, klasik yöntemlerle yapılan işlemlerin, kişinin ağız yapısına ve dişlerine göre bilgisayar ve programlar yardımıyla tedavi edilmesidir. Hastalarımızın bir işlem için 3-4 randevuya gelmesi gerekirken, tek randevuda tüm işlemleri çözmüş olacağız. Ayrıca hastanın ağzının ve dişlerinin birebir kopyası dijital ortama aktarıldığı için hata payı sıfıra yakındır.  Bu anlamda önemli bir platform olan 12. CAD/CAM Dijital Diş Hekimliği Kongresi aynı zamanda diş hekimlerine, CAD&CAM Gibi bilgisayar temelli teknolojilere ve diş hekimliği konusundaki güncel eğilimlere karşı daha geniş bir kavrayış imkânı sunacak. Bunlara ek olarak katılımcı doktorların yapacakları poster sunumları vasıtasıyla da araştırma çalışmalarını sergileme fırsatı yaratacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04