DİKA Ajansından Mardin?e 13.3 Milyonluk Proje Desteği

Dicle Kalkınma Ajansından bugüne kadarki en büyük bütçeli proje hibe desteği olan Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesinin Elektrik Altyapısı Projesinin tanıtım ve imza töreni Ajansın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Mardin 18.01.2020 15:51:40 0
DİKA Ajansından Mardin?e 13.3 Milyonluk Proje Desteği

Dicle Kalkınma Ajansından bugüne kadarki en büyük bütçeli proje hibe desteği olan Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesinin Elektrik Altyapısı Projesinin tanıtım ve imza töreni Ajansın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında başarılı bulunarak Bakanlık tarafından onaylanan “Mardin II. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi” sözleşmesi imzalanarak uygulamaya geçirildi. Proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde  Dicle Kalkınma Ajansı  teknik desteğiyle Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucunda hayata geçirildi.

 

Ajansın konferans salonunda yapılan tanıtım ve imza töreni toplantısına, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Vali Yardımcıları Bahattin Çelik ile Coşkun Öztürk, Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Yeşilli Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç, Mardin OSB Müdürü Abdullah Ensari, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ve kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.

 

Proje, Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla yüksek ve orta gerilim elektrik şebekesinin bağlantı noktası ile OSB içi elektrik altyapısının kurulmasıdır. Mardin’in Yeşilli ilçesi Zeytinli Köyü Mahallesi’nde yer alan 500 hektarlık arazinin 72 parselden oluşan 104 hektarlık 1. etabında uygulanacak olan projenin toplam bütçesi 13 Milyon 330 Bin ? olup 100’üne Ajansımız tarafından hibe desteği sağlanacaktır. Proje süresi on sekiz ay olmakla beraber daha kısa sürede tamamlanması öngörülüyor.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ajans Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ, devletimizin sunmuş olduğu yatırım teşvik sistemi kapsamında 6. Bölge içerisinde yer alan Mardin’de, yatırımcılara sunulan avantajların üst düzeyde olması nedeniyle son yıllarda yatırım teşvik belgesi başvurularında önemli artışlar görüldüğünü söyledi. Mardin’e yatırım yapmak isteyen yatırımcıların arazi tahsisi konusunda problemler yaşadığını çünkü Mardin 1. OSB’ye yeni katılan serbest bölge dışında boş parsel bulunmadığını belirtti. Buna paralel olarak hâlihazırda Mardin 2. OSB Müdürlüğü tarafından alınan parsel tahsis taleplerinin 500’ü aştığını ifade etti. Genel Sekreterimiz “Hükümetimizin yeni yatırım hamlesi ile birlikte ihracata yönelik, katma değerli, istihdam boyutu olan özel sektör yatırımlarının bütünleştirilmesi açısından Mardin 2. OSB ilimiz açısından bir fırsat oluşturmaktadır.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman yaptığı konuşmada, Mardin'e yapılacak yeni yatırım ve istihdam için mevcut OSB’nin yeterli olmadığını bu nedenle ikinci bir OSB’ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 2. OSB'nin bir an önce faaliyete girmesi için altyapı çalışmalarının tamamlanması amacıyla bu projenin çok önemli olduğunu belirtti. Vali Yaman "Mardin hem turizm hem tarım hem de sanayi sektöründe bölgenin cazibe merkezi bir ili olduğu için yeni yatırım alanlarına ihtiyaç duymaktadır. İkinci OSB’de birinci altyapı çalışmalarını bitirdik. Lokasyon olarak iyi bir yerde, yol ve güvenlik problemi olmadığı için büyüme imkânı var" dedi. Bununla beraber Midyat ve Nusaybin ilçelerinin OSB başvuru süreçlerini hızlandırdıklarını dile getirerek yapılacak yeni OSB'lerle birlikte Mardin’de dört OSB oluşacağını ifade etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Ajansımızın Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça tarafından “Mardin II. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi” hakkında sunum yapılarak katılımcılara bilgi verildi.

 

Programın sonunda gerçekleştirilen imza töreninde, proje sözleşmesi Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ajans Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ, Vali Yardımcısı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Coşkun Öztürk ile Mardin 2. OSB Müdürü Mahmut Acay tarafından imzalandı.

 

 

ARTUKLU JANER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19