DİKA Ajansından Ömerli?de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Mardin?in Ömerli ilçesinde KOSGEB ile DİKA Ajansı iş birliği kapsamında ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi? gerçekleştirildi.

Mardin 4.12.2018 12:11:38 0
DİKA Ajansından Ömerli?de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Mardin’in Ömerli ilçesinde KOSGEB ile DİKA Ajansı  iş birliği kapsamında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirildi.

 

DİKA Ajans  ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mardin Müdürlüğü iş birliğiyle Mardin’de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi yapıldı. Ajansımızın organize ettiği eğitim Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından verildi. Ömerli Mehmet Kavak Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim dört gün sürdü.


Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar alacakları sertifika sayesinde “KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı” kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerdir. Yeni girişimci desteği ile girişimcilere 50 Bin TL hibe ve 100 Bin TL geri ödemeli faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 Bin TL’ye kadar mali destek KOSGEB Mardin Müdürlüğü tarafından sağlanacak. 


DİKA Ajansı Genel SekreteriYılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada Avrupa’daki girişimci yaşının 23-25 yaş aralığında seyrettiğini, ülkemizde ise girişimcilik yaşı ortalamasının 35 olduğunu ve bunu 30’un altına çekmeyi hedeflediklerini ifade etti. Genel Sekreterimiz “Amacımız özellikle 18-29 yaş arası genç girişimcilerin bu eğitimler sonucunda iş kurmaları ve bu işi sağlıklı bir şekilde yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerinde bilinçli ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmalarını sağlamaktır” diyerek bundan sonrada Ajans olarak genç girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


KOSGEB ile geliştirilen iş birliği kapsamında yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmektedir. Bu eğitimlerle ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması sağlanacaktır.


Böylece Ajans Bölgesi’ndeki gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleyip iş planı yapmaları ve başarılı bir şekilde iş kurmaları hedefleniyor.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ÖMERLİ
 

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90