DİKA`DAN NUSAYBİN TURİZMİNE DESTEK

DİKA ve Nusaybin belediyesinin işbirliğiyle, Mardin Müze Müdürlüğü Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Cami Kompleksinin birlikte gezilebilmesi için bütünsel ve ortak bir gezi güzergahının oluşturulması, yapılara zarar vermeyecek ahşap yürüme yolları düz

Turizm 4.09.2018 13:48:29 0
DİKA`DAN NUSAYBİN TURİZMİNE DESTEK

DİKA ve Nusaybin belediyesinin  işbirliğiyle, Mardin Müze Müdürlüğü Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Cami Kompleksinin birlikte gezilebilmesi için bütünsel ve ortak bir gezi güzergahının oluşturulması, yapılara zarar vermeyecek ahşap yürüme yolları düzenlemesi ve alanın kültürel, dinsel mirasının kolay ve pratik bir sunumunu kapsayacak çalışma  başlatılacak.

 

Çalışmalar kapsamında ; arkeolojik alanda açığa çıkan yapıların konservasyonu tamamlamayı sağlamlaştırılması yapılacak. Arkeolojik alan gezi ve seyirlik için yeniden düzenlenecek. Ortak alanın gezi güzergahları belirlenip, alana yürüme yolları yapılacak.  Ortak alanın çok dilli bilgilendirme panoları üretilerek, alana yerleştirilmesi sağlanılacak. Kapalı ve yarı kapalı alanlarda sergi düzenleme alanları oluşturulacaktır. 90 Metreküplük çevre duvarı inşa faaliyeti,  60 adet sokak aydınlatma armatörü ile ortak park alanı aydınlatılması, her iki yapı led aydınlatma sistemi ile park alanına özel efekt verilmesi, 10 sabit ve 1 hareketli kameradan oluşan güvenlik sistemi kurulması ve  güvenlik ve aydınlatma sistemi panellerinin bulunduğu kontrol odası inşa edilmesi şeklinde gerçekleştirilecektir.

TAMAMEN TURİZM CENNETİ OLACAK

Ana hatları oluştuktan sonra projenin çok dilli tanıtımının yapılması için gerekli tanıtım materyallerinin hazırlanmasına gidilecektir. Bu materyaller hem yerli hem de yabancı turistlere yönelen iki farklı gruba ve o grubun konuştuğu, anladığı dillere yönelecektir. Vatandaşlar ve komşu ülkeler için Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice, Farsça materyaller dikkate alınırken. Yabancı turistler için İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Çince materyaller hazırlanacak.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35