DİKA DESTEĞİYLE MARDİN`İN YEREL ZANAAT ÜRÜNLERİ TÜM DÜNYAYA TANITILACAK!

Mardin Artuklu Belediyesi`nin, Dicle Kalkınma Ajansının "Güdümlü Proje Desteği" kapsamında desteklenecek olan "Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi" projesinin tanıtım toplantısı Dicle Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirildi.

Mardin 2.03.2019 10:49:47 0
DİKA DESTEĞİYLE MARDİN`İN YEREL  ZANAAT ÜRÜNLERİ TÜM DÜNYAYA TANITILACAK!

Mardin Artuklu Belediyesi'nin, Dicle Kalkınma  Ajansının   "Güdümlü Proje Desteği" kapsamında desteklenecek olan "Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi" projesinin tanıtım toplantısı Dicle Kalkınma  Ajansı  binasında gerçekleştirildi.

 

 

Dicle Kakınma Ajansının  "Güdümlü Proje Desteği" kapsamında destek almaya hak kazanan, Mardin Artuklu Belediyesi'nin başvuru sahibi, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin proje ortağı olduğu "Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi" projesi Dicle Kalkınma Ajansı konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı. Toplantıya, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün, Ak Parti Artuklu Belediyesi Başkan Adayı Abdulkadir Tutaşı, Ak Parti Artuklu İlçe Başkanı Serdal Bağış ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, bugün burada memleket için bir ilk olacak olan “Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi” projesini tanıtmak için bir araya geldiklerini söyledi. Mardin’de yok olmakta olan zanaatların, tasarım ve yenilikle buluşması sonucunda modern dünyanın ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamaya yönelik değişikliklerin ortaya çıkmasıyla bu mesleklerin devamlılığının sağlanmış olacağını ifade etti. Tasarım, yaratıcılık ve yenilikçilik kültürünün geliştirilmesini sağlamak, zanaat ürünlerinde kalite ve üretim standardizasyonunun oluşturulmasıyla Bölgede kadın ve gençlere yönelik girişimcilik altyapısının güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten Genel Sekreterimiz “Bölgede üretilen yerel ürünlere yeni pazar olanakları sağlayarak, modern ve küresel pazar ihtiyaçlarına uygun olarak güncellememiz ayrıca Bölgenin turizme yönelik ürünlerini geliştirerek turizme yönelik katma değerini arttırmamız gerekir” dedi.

 

Projenin amacı Mardin zanaat ürünlerinin tasarım yoluyla katma değerinin arttırılması için altyapı oluşturmak, modern dünyanın ihtiyaç duyduğu ürünleri meydana getirmek, unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin devamlılığını sağlamak, zanaat ürünlerinin ekonomik değerini arttırmak böylece Mardin’in sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamaktır. Projenin uygulanacağı yer proje ortağı olan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan tarihi Mardin’de Baranların Evi olarak bilinen eski bir konak Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildi. Projenin toplam bütçesi 2 Milyon 378 Bin ? olup Ajansımız tarafından 90 oranında desteklenerek 2 Milyon 140 Bin ? hibe desteği sağlanacaktır.

 

İki yıl sürecek olan projenin uygulanmasıyla birlikte Mardin’deki anıtsal tarihi bir yapı restore edilerek tasarım ve inovasyon merkezi yapılmak suretiyle işlevsel bir hale getirilecek. Merkezin içeriği ve altyapısı tamamlandıktan sonra tasarım ve inovasyon atölyeleri ile yerel ürünlere yönelik arşiv ve kütüphane sistemi kurulacaktır. Zanaat ürünlerinin tanıtımına yönelik katalog, kitapçık ve film çalışması gerçekleştirilecektir. Dijital pazarlama için web sitesi, e-ticaret ve sosyal medya hesaplarını kapsayan pazarlama sistemi oluşturulacaktır. Zanaat tasarım yarışması, festival ve fuar düzenlenerek Mardin’in yerel zanaat ürünleri tüm dünyaya tanıtılacak.

 

Tanıtım toplantısının sonunda proje sözleşmesi temsili olarak Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün ve Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ tarafından imzalandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69