DİKA GENEL SEKRETERİ ALANLI 4 İLİN BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Dicle Kakınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Ajansın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi`ndeki dört ilde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Mardin 23.07.2020 13:05:44 0
DİKA GENEL SEKRETERİ ALANLI 4 İLİN BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Dicle Kakınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Ajansın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi'ndeki dört ilde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

 

 

Geçen ay göreve başlayan Yeni Genel Sekreter Alanlı , Ajans Bölgesinde bulunan gazetecilerle tanışmak ve önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlatarak kendileriyle fikir alış verişinde bulunmak amacıyla Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu.

 

Yoğun bir katılımın olduğu basın toplantılarına, Ajans adına  Genel Sekreter Ahmet Alanlı'nın yanı sıra İnsan Kaynakları Sorumlusu Nilüfer Baş, Basın ve Halkla ilişkiler Sorumlusu Bülent Atasoy, Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili İbrahim Erin, Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Halis Tuncel ve Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Katı katıldı. Basın toplantıları Mardin'de Mavişehir Park Kafe & Restoran'da, Batman'da Saray Gülü Pastanesi'nde, Siirt'te Ebu Talha Kafe & Restoran'da ve Şırnak'ta Cudi Kampüs Restoran & Kafe'de yapıldı.

 

Kahvaltılı ve yemekli olarak gerçekleştirilen toplantılarda gazetecilerle bir araya gelen Genel Sekreteri Ahmet  Alanlı, katılımcılara kendini tanıttıktan sonra basın mensuplarıyla tek tek tanıştı. Ardından yaptığı konuşmada, Ajansın kurulduğu günden bu yana araştırma, planlama, proje geliştirme, uygulama hibe desteği ve teknik destek alanlarında sahip olduğu bilgi ve deneyimle çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Önümüzdeki yeni dönemde Bölge’deki tüm kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın iş birliği içerisinde, Bölge’nin ihtiyaçlarını dikkate alıp önceliklendirerek, yenilikçi bir yaklaşım içerisinde dört ilimizin kalkınmasını amaçladığını ifade etti.

 

Gerçekleştirmeyi düşündüğü hedeflerden bahseden Genel Sekreter Alanlı  sözlerine şöyle devam etti. "Bu yıl ilk defa kamu kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yanında KOBİ’lerimizin de başvurusuna açık olacak olan Teknik Destek Programı ile Bölgemizde kurumsal kapasitenin geliştirilmesinin çok yönlü ve kapsayıcı olmasını sağlayacağız. Bununla beraber başvuruya açık olan Bir Milyon ? bütçeli Fizibilite Desteği Programı ile Bölgemizde yapılabilecek önemli yatırımların ön çalışmalarının gerçekleştirilmesini destekleyeceğiz. Ayrıca, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de zorlu geçen pandemi süreci ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesine destek vereceğiz. Yeni dönemde gerek Ajans’ın destek mekanizmaları gerekse dış fon hibeleri üzerinden, Bölgemizde katma değer meydana getirecek projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Böylece Ajansımızın hizmet ettiği dört ilin beşerî ve maddi sermaye kaynaklarını kullanarak ihtiyaçlarını tespit etmeyi ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda yenilikçi, etkili bir strateji ile sürdürülebilir, katma değeri yüksek projeler üretmeyi hedeflemekteyiz" dedi. 

 

Toplantıların sonunda Genel Sekrete Alanlı , basın mensuplarının merak ettikleri soruları cevapladıktan sonra, kendilerine davetlerine icabet ettikleri için teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00