DİKA GENEL SEKRETERİ ALTINDAĞ`DAN MÜSİAD DOST MECLİSİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Müsiad Mardin Şubesi Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile DİKA Uzmanlarını geleneksel olarak düzenlediği ?Dost Meclisi? toplantısında ağırladı.

Mardin 5.11.2016 11:39:10 0
DİKA GENEL SEKRETERİ ALTINDAĞ`DAN MÜSİAD DOST MECLİSİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Müsiad Mardin Şubesi Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile DİKA Uzmanlarını geleneksel olarak düzenlediği ‘Dost Meclisi’ toplantısında ağırladı. 

 

MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Mehmet Nurettin Kasap’ın evsahipliğinde gerçekleşen Dost Meclisi toplantısına Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çiçek, DİKA Genel Sekreteri Mimar Yılmaz Altındağ ile DİKA Uzmanlarının yanı sıra; MÜSİAD Yüksek İstişare kurulu Üyesi de olan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Abdulnasır Duyan, Mardin Bilim Sanayi İl Müdürü Musa Öztürk ile MÜSİAD üyesi işadamları ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda bulunan misafirlere DİKA’nın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altıntağ, DİKA Olarak, TRC 3 Bölgesi kapsamında bulunan Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’in ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmaları için yapılan her türlü çalışma ve çabanın içerisinde olduklarını söyledi.

 

DİKA olarak, bünyelerinde bulunan uzmanlarla birlikte bölgedeki müteşebbisleri mali kaynaklarından en etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Altındağ, TRC 3 Bölgesinde kalkınmakta öncelikli olup sorumluluk sahasında bulunan Siirt, Şırnak, Batman ve Mardin’deki bütün paydaşlarla eşgüdümlü bir çalışma sağlayarak gerek ekonomik gerekse de sosyal alanda daha müreffeh bir bölge oluşturmak istediklerini kaydetti.

 

“YÖRESEL ÜRÜNLERİ MARKALAŞTIRACAĞIZ”

Kurumun özellikle son dönemde üzerinde çalıştığı yöresel ürünlerin tescili ve markalaştırılması çalışmasıyla ilgili bilgiler veren Altındağ, “Bölgemizdeki kaynakların işlenip, gün yüzüne çıkarılması için özellikle son dönemde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Fırsatları yaratmak elimizdedir. Hükümet bölgemiz için “Ben güvenliği de sağlarım, yatırımı da yaparım, yatırımcıyı da teşviklerle destelerim” mesajını her fırsatta veriyor. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı bölgeye yatırım ve destek paketi Dünya’daki birçok ülkenin bütçesinden çok daha büyük. Onun içindir ki bölgedeki yatırımcıların yatırımlar konusunda daha fazla cesaretli olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bizler, bölgemizdeki potansiyelin değerlendirilmesi için bütün müteşebbislerimizle, kurumlarımızla hazırlanacak projelerde eşgüdümlü olarak ortak çalışma yapmaya hazırız. Zira; kurum olarak uzmanlarla birlikte bölgedeki müteşebbisleri mali kaynaklarından en etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak gibi bir görevimiz var. Bir diğer taraftan kurum olarak; Yöresel ürünlerin tescili ve markalaştırılmaları çalışmalarımız sürüyor. Her ilin sembolü olabilecek ürünleri tespit edip, bu ürünleri Marka değerlerini öne çıkarmaya çalışıyoruz. Her ilimizin kendine göre çok farklı, alternatifli zenginlikleri var. Örneğin Siirt bu konuda çok şanslı bir şehrimiz. Bugün Siirt’e üretilen Pervari Balını, Siirt'in yer fıstığını, yün battaniyelerini, Batman’ın Şırnak’ın bütün yöresel ürünlerin tescili ve markalaştırılmasını sağlayacağız. Habitat’da binlerce projenin arasından dikkat çeken ve en prestijli projeler arasında derece elde eden Mardin turizmine yönelik olarak, 1. Caddenin yayalaştırılması ve teleferik projesi ile Mardin’in turizmine önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

“FUARLARLA TANITIMA KATKIDA BULUNACAĞIZ”

Mardin’in sorumluluk sahasındaki Şırnak, Batman ve Siirt’ten farklı olarak, hükümetin cazibe merkezi arasında kabul görülmeye devam ettiğini anlatan Altındağ, “DİKA olarak, Mardin’deki müteşebbislerimizin önünü açacak eşgüdümlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ajansımızın kapısı herkese sonuna kadar açıktır. Tanıtımda yaptığımız katkıları sadece yurt içerisinde değil, yurt dışında da sürdüreceğiz. Son dönemlerde açılan ulusal ve uluslararası fuarlarda Mardinli ve bölgemizdeki diğer illerdeki işletmelerimizle birlikte tanıtım çalışmalarında birlikte oluyoruz. İran’da açılan fuarın ardından, Antalya’da kurulan Yöreks Fuarında bölgemizin sahip olduğu yöresel değerlerimizi ilgili kurum ve şirketlerimizle birlikte teşhir ettik. Bölgemize yakışır standlarda sahip olduğumuz değerleri, zenginliklerimizi başarılı çalışmalarla herkese gösterdik. Bundan sonra Emitt Fuarında olacağız. Orada da TRC 3 bölgesinde bulunan 4 şehrimizi 600 metrekarelik dev bir alanda İl Kültür Müdürlüklerimizi de davet ederek tanıtımlarımızı sürdüreceğiz. İzmir’de kurulacak Travel Turkey Fuarında da bölgemizdeki turizm işletmelerine imkanlar sunacağız, kendilerini tanıtacak, yeni iş alanlarında, iş pazarlıklarında olmalarını sağlayacak destek ve katkılarda bulunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

 

KASAP: İSTİHDAMA YÖNELİK YATIRIMLARI ÖNEMSİYORUZ

Toplantıda konuşan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nurettin Kasap, MÜSİAD’lı müteşebbisler olarak, kurumsal olarak istihdama yönelik yeni iş alanları kurma konusunda çalışmalarda bulunduklarını kaydederek, bu konuda yürütülen çalışmalarda her defasında yakın işbirliği ve eşgüdüm çalışmasına bölge müteşebbislerine katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade eden DİKA’dan da gerek danışmanlık noktasında gerekse de ekonomik mali destek alanında yararlanma arzusunda olduklarını söyledi.

MÜSİAD olarak bölgedeki işsizliği ortadan kaldıracak, istihdama yönelik alanlarda ancak bununla birlikte de sektörel anlamda girişimciye cazip olanak ve imkanlar sağlayacak alanlarda yatırım yapmayı düşündüklerini anlatan Kasap, daha önce endüstriel alanda makine ve yedek parça üzerine yoğunlaşacak bir yatırımda bulunmayı amaçladıklarını ardından da buna ilaveten istihdama yaptığı katkı nedeniyle de tesksilin bölgedeki müteşebbisler açısından da cazip bir alan olduğunu ifade etti. MÜSİAD olarak DİKA’nın bölgedeki sorumluluk sahasında bulunan iller açısından çok önemli bir şans olduğunu değerlendiren Kasap, DİKA’nın özellikle son dönemde yaptığı atılımları da ilgiyle takip ettiklerini, eşgüdümlü olarak her alanda yapılacak çalışmalara kurumsal olarak katkıda bulunmaya hazır olduklarının sözlerini ekledi.

 

“İHRACATINI ARTTIRAN TEK ŞEHİR MARDİN’DİR”

Mardin Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili A.Nasır Duyan, ise son dönemde ihracat rakamlarını geliştiren tek ilin Mardin’in olduğunu kaydederek, elde edilen başarının üzerine yeni pazarları katarak ihracat rakamlarını yeni başarılar ekleyeceklerini söyledi.

Duyan, “Yurt içinde ve yurt dışında yaşanan gelişmelere rağmen Mardin’de ihracatta yaşadığımız gelişme bizleri gelecek adına ümit var kılıyor. Organizede Sanayi Bölgemizde üretilen Un, Bulgur, Makarna ve yem gibi besinsel gıdalarla Türkiye’de en fazla ihracat yapan şehir Mardin ilimizdir. Bu bizim için gurur vesilesidir. Amacımız gerek yurt içinde gerekse de yurt dışındaki pazarlara açılarak, elde edilen başarının üzerine yeni katkılarda bulunmak olacaktır. Bunun için yakın zamanda Amerika’da Fransa’da katıldığımız fuarlar oldu. Bu fuarların Mardin’deki müteşebbislerimiz ve sektörümüz açısından yapacağı olumlu katkıların olduğunu biliyoruz. DİKA’nın da bugüne kadar yaptığı ve bundan sonrası için yapacağı yeni katkıları önemsediğimizi özellikle belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden geleneksel ‘Dost Meclisi” toplantısı, MÜSİAD Mardin Şubesi’nin üyesi olan Organizatör, İşadamı Mehmet Veysi Bora’nın misafirlerin onuruna verdiği yemek ile son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78