DİKA GENEL SEKRETERİ ALTINDAĞ;`MARDİN TÜRKİYE`NİN EN GÜVENLİ ŞEHRİ`

Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirdiği yeni yatırım hamlesi kapsamındaki ?Cazibe Merkezleri Programı? hakkında Dicle Kalkınma Ajansı tarafından Ankara MAREV`de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

21.01.2017 22:05:08 0
DİKA GENEL SEKRETERİ ALTINDAĞ;`MARDİN TÜRKİYE`NİN EN GÜVENLİ ŞEHRİ`


Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirdiği yeni yatırım hamlesi kapsamındaki “Cazibe Merkezleri Programı” hakkında Dicle Kalkınma Ajansı tarafından Ankara MAREV'de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

 

 MAREV Ankara Şubesi Mardin Kültür Evi Konferans salonun da gerçekleştirilen ve Ankara'da yerleşik Mardin STK'ları yöneticileri ve İş adamlarının yoğun olarak katılım gösterdiği toplantıda bir konuşma yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı konuşmada  "Bu programı kurumumuz olarak önemsiyoruz, sizlere her türlü desteğimizi Ajansımız olarak vermeye hazır olduğumuzu göstermek için illerimize gidiyoruz, Ankara'da olan potansiyel bizim için değerlidir. Bu programın da balık tutmayı öğreten bir program olduğunu düşünüyor ve yatırımcılarımızı Bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Soru ve önerilerle yatırımcıların önemsediği konular ve sorular için açıklamalar ve cevaplar verildi.

 

Katılımcılardan birinin Mardin 'de yatırım yapılması için yeterli Güvenlik olup olmadığı yönündeki sorusu  üzerine    söz alan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ:'' İddia ediyorum Mardin,Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biridir.Ben bir Mardinli olarak,Ailem ile birlikte Mardin'de yaşıyorum.Orada yaşayan insanlar var.Hiç kimse güvenliğinden endişe etmiyor.''Dedi.Altındağ Mardinli yatrımcıların bölgenin kalkınması için elini taşın altına sokması gerektiğini belirterek,Bir bölge insanı olarak,Öncelikle Mardinli İş Adamlarının Bölgeye yatırım yapmasının önemine değindi.Batıdaki yatırımcıların Bölgeye yatırım yapmaları için Öncelikle Bölge insanının bu güveni yaratması ve Batılı yatırımcılara öncülük yapmaları gerektiğini ifade etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00