Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Erçin, Ajansın 2020 Yılı Faaliyetleriyle İlgili Açıklamalarda Bulundu.
Genel Sekreter Murat Erçin , “Kuruluş kurgusu ve temel misyonu itibariyle Kalkınma Ajanslarının, bölgelerarası ve bölge içi kalkınmışlık farklarını gidermeyi amaçladığını, Dicle Kalkınma Ajansı’nın bu misyonla 2009 yılında kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını belirtti. Yaklaşık on yıldır Ajansta her kademede görev yapan bir uzman olarak, Ajansın Bölgede yerini doldurduğu en önemli misyonun kamu, özel ve sivil toplum kurum ve kuruluşları arasında iş birliği ve koordinasyonu artırması olduğunu ifade etti.
Genel SekreterErçin, Ajansın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi illerinin (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) coğrafi, ekonomik ve sosyal karakteristiklerinin birbirinden farklı olduğunu, Ajans koordinasyonunda, Bölgedeki tüm paydaşların katkılarıyla katılımcı olarak hazırlanan Bölge Planlarında, Bölgenin mevcut durum ve potansiyelinin analiz edilerek Bölgeye uygun strateji ve politikaların geliştirildiğini belirtti. Ajans’ın Bölgede pro-aktif bir kurum olarak kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile üniversiteleri bir araya getirdiğini ve Bölgenin kalkınmasında lider kurum olarak çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Erçin, kurulduğu günden bu yana geçen on yılı aşkın süre zarfında, Ajansın çeşitli destek mekanizmaları aracılığıyla Bölgedeki kurum ve kuruluşlara mali ve teknik destek sağladığını dile getirdi.
Ajansın yeni dönemdeki hedefleri ile ilgili Genel Sekreter Erçin “Ajansımız, kurulduğu günden bu yana araştırma, planlama, proje geliştirme, uygulama ve destekleme alanlarında sahip olduğu bilgi ve deneyimle, önümüzdeki yeni dönemde Bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlarla yakın koordinasyon ve iş birliği içerisinde Bölgenin ihtiyaçlarını dikkate alıp önceliklendirerek inovatif bir yaklaşım içerisinde yeni destek araçlarıyla çalışmalarını sürdürecektir. Haziran 2018’de kalkınma ajanslarına devredilerek içeriği güçlendirilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programında (SOGEP), Bölgede istihdam yaratmaya yönelik olarak geliştirilecek projelere ağırlık verilecektir. Bölge illerimizden Mardin ilini kapsayan ve bugüne kadar 25,3 milyon TL kaynak çekilen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) ile katma değeri yüksek yatırımlar yapılmasını sağlayan projeler geliştirilmeye devam edilecektir. Bu yıl ilk defa kamu kurumları ve STK’ların yanında KOBİ’lerimizin de başvurusuna açık olacak Teknik Destek Programı ile Bölgemizde kurumsal kapasitenin geliştirilmesinin çok yönlü ve daha kapsayıcı olması sağlanacak, ayrıca 1 milyon TL toplam bütçeli Fizibilite Desteği Programı ile Bölgemizde yapılabilecek önemli yatırımların ön çalışmasının yapılması sağlanacaktır. Bununla birlikte, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de zorlu geçen pandemi süreci ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesine destek sağlanacaktır. Pandemi etkilerinin azalması ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Ajansımız yürütücülüğünde ve Mardin Artuklu, Batman, Şırnak ve Siirt Üniversitelerimizin ortaklığında geliştirilen 3,9 milyon Avro bütçeli TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Teşviki Projemiz hayata geçirilecektir. Yeni dönemde gerek Ajansın destek mekanizmaları gerekse dış fon hibeleri üzerinden Bölgemizde katma değer yaratacak projeler geliştirilmeye devam edilecektir.” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN