DİKA GEÇMİŞİN MİRASINI GELECEĞE TAŞIYACAK!

Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü ile DİKA Ajansı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde “TRC3 Bölgesi Ata Tohumları ve Bitki Genetik Kaynaklarının Tespiti” için saha çalışmalarına başlandı.

Mardin 23.06.2023 13:12:00 0
DİKA  GEÇMİŞİN  MİRASINI GELECEĞE TAŞIYACAK!

Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü ile Dicle Kalkınma  Ajansı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde “TRC3 Bölgesi Ata Tohumları ve Bitki Genetik Kaynaklarının Tespiti” için saha çalışmalarına başlandı.

 

Dicle Kalkınma  Ajansının  Araştırma Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi ile Türkiye Tohum Gen Bankası Araştırma Ekibi TRC3 Bölgesi’nde bulunan ata tohumlarını tespit etmek amacıyla köyleri ziyaret ederek çalışma gezileri gerçekleştirmektedir. Bu çalışma sayesinde TRC3 Bölgesi’ndeki ata tohumları tespit edilerek, bitki genetik kaynaklarına ilişkin numuneler toplanıp tohum gen bankasında muhafaza edilecek.

 

Dicle Kalkınma  Ajansının  koordinasyonunda TRC3 Bölgesine yönelik uygulanmakta olan "Yerel Tarım Ürünlerinde Verim ve Katma Değerin Artırılması" Sonuç Odaklı Programın amaçları arasında, yerel gen kaynaklarının korunması, çoğaltılması ve değerlendirilmesi hedefleniyor.

 

Böylece bölgenin ata tohumları, tarımsal biyoçeşitlilik potansiyeli belirlenerek yerel değerlerin korunmasına, gelecek nesillere taşınmasına katkı sağlanacaktır. Programın sonunda öne çıkan yerel çeşitlerin yerinde korunması, ıslah edilmesi ve çeşit geliştirilmesi amacıyla konuyla ilgili enstitü, üniversite ve araştırma kuruluşlarıyla iş birlikleri yapılacak.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19