“Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” içerisinde yer alan “Kadın Girişimciliği için Yol Haritaları - Kadın Kooperatifleri için Başarı Kriterleri Eğitimi” Mardin’de gerçekleştiriliyor.
“Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” içerisinde yer alan “Kadın Girişimciliği için Yol Haritaları - Kadın Kooperatifleri için Başarı Kriterleri Eğitimi” Mardin’de gerçekleştiriliyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Ajansımız tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Mardin İl Müdürlüğü’nün proje sahibi olduğu “Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” hayata geçiriliyor. Projeyle Mardin’de geçimini sosyal yardımlarla sağlayan dezavantajlı 18-45 yaş arası 60 kadına “Kadın Girişimciliği için Yol Haritaları - Kadın Kooperatifleri için Başarı Kriterleri Eğitimi” Mardin Ramada Plaza Otel’de verildi.
Proje ortakları Mardin Büyükşehir, Derik, Ömerli ve Dargeçit Belediyeleri; proje iştirakçileri ise Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Mardin Ticaret İl Müdürlüğü ve Mardin Artuklu Üniversitesi’dir. On sekiz ay sürecek olan projenin toplam bütçesi 3 Milyon ₺ olup Ajansımız tarafından %87 oranında 2 Milyon 600 Bin ₺ hibe desteği sağlanmaktadır.
Projenin amacı Mardin’de “Bir Dünya Üreten Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” kurularak, Mardin ve ilçelerinde sosyo-ekonomik yoksunluk yaşayan kadınlara, organize iş bölgeleri oluşturmak suretiyle iş alanları meydana getirmektir. Bu proje sayesinde geleneksel tarım bitkileri yerine katma değeri yüksek lavanta bitkisinin bilinirliğinin arttırılması ve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Mardin’in Artuklu, Dargeçit, Derik ve Ömerli ilçelerinde lavanta ve lavanta çeşitlerinin kadın çiftçiler tarafından fide üreticiliği, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapılacaktır. Özellikle hazine arazilerinin tarımsal ve hayvansal alanlara katılımı ile bu araziler etkin bir şekilde kullanılarak değerlendirilecektir. Üretim alt yapısının geliştirilmesi sonucunda üretim, istihdam olanakları arttırılarak uzun vadede sosyo-ekonomik yapının iyileştirilmesi hedeflenmektedir.
On iki gün sürecek olan eğitimin konu başlıkları: “Girişimciliğin ve Kooperatifçiliğin Temelleri” “Kooperatifler İçin İş Kurma ve Geliştirme Finansmanı ve Sağlanan Destekler” “Susuz Tarım ve Aromatik Bitkiler” “Tarımsal Girişimcilikte Katma Değer Oluşturan Ürünler” “Yerel Kültür ile Beslenen Yenilikçi Ürünler” “Bölgesel ve Yerel Kalkınma” “Kadın Kooperatiflerinde İş Döngüsü” “Rekabetçi Yerel Üretim ve Markalaşma Süreci” “Dağıtım Kanalları, E-Ticaret ve Dijital Uygulamalar” “Kadın Kooperatifleri için Pazarlama Planı, Temel Satış İletişimi ve Becerisi” “Türkiye’den ve Dünyadan İyi Uygulamalar ve Sürdürülebilir Kadın Kooperatifi Örnekleri” “Kadın Girişimciliğinde Sürdürülebilir Başarı Kriterleri” “Kooperatiflerde İnovasyon ve Başarmak İçin Yeni Yollar” olacaktır. Programın sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55