DİKMEN VADİSİNDE BİR CUMHURBAŞKANI

Ankara`da bulunan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov Başkanlığındaki heyet Ankara Dikmen Vadisini gezdi.Dikmen Vadisine hayran kalan , konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov projenin tarihi, tamamlanan ve devam eden etapları ile ilgili Büyükşehir Belediye

4.05.2015 12:44:14 0
DİKMEN VADİSİNDE BİR CUMHURBAŞKANI

Ankara'da bulunan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov Başkanlığındaki heyet Ankara Dikmen Vadisini gezdi.Dikmen Vadisine hayran kalan , konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov projenin tarihi, tamamlanan ve devam eden etapları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal’dan bilgi aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in konuğu olarak Ankara'da bulunan Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi’nin proje alanlarını gezdi. 
Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov Başkanlığındaki heyetin ilk durağı Ankara Dikmen Vadisi olurken, konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov projenin tarihi, tamamlanan ve devam eden etapları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal’dan bilgi aldı.
Baharla birlikte çiçek açarak Vadi’ye özel bir görünüm kazandıran Japon Kirazı (Sakura) ağaçları, heyetin büyük ilgisini çekerken, konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov, ağaçlardan oluşan rengarenk yürüyüş koridorunda sık sık hatıra fotoğrafı çekti ve instagram’dan anında paylaştı.

Konuk Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında restorasyonu yapılan Hacıbayram Veli Camisi’ni ziyaret etti. Hacıbayram Camisi’ni gezen Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, hem caminin içinde hem dışında Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği restorasyon hakkında bilgi aldı. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce yapımı tamamlanarak açılan yeni Kitapçılar Çarşısı’nı da gezen konuk Cumhurbaşkanı’na burada vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. 
Konuk Cumhurbaşkanı daha sonra Başkan Gökçek’in kullandığı makam otosu ile ANKAPARK’a geçti. ANKAPARK’ta Başkan Gökçek ile birlikte kapalı oyun alanlarını gezen Konuk Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Başkan Gökçek ile birlikte ANKAPARK’a ziyaretinin anısına hazırlanan ağacı dikti ve suladı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00