DİKMEN KELEBEKLER VADİSİ

BAŞKENT'İN MERKEZİNDEKİ DİKMEN VADİSİ,İLKBAHARDA JAPON KİRAZ AĞAÇLARININ ÇİÇEK AÇMASIYLA VE RENGARENK KELEBEKLERLE BİRLİKTE BAMBAŞKA BİR GÜZELLİĞE BÜRÜNDÜ

18.04.2014 20:29:54 0
DİKMEN KELEBEKLER VADİSİ

İlkbaharda Başkent’in dört bir yanındaki rekreasyon alanları, vatandaşların günlerini eşsiz güzellikler içinde geçireceği ayrıcalıklıvadi_BAR_3362.JPGmekanlar olurken, Dikmen Vadisi de rengarenk açan Kiraz ağaçları  ve rengarenk kelebekleriyle   ziyaretçilerini karşılıyor.

Son yıllarda yapılan dev rekreasyon alanları ve sayısız kent parkıyla Türkiye’nin en yeşil kent merkezi haline gelen Ankara’nın merkezindeki Dikmen Vadisi de rengarenk çiçekleriyle,  ağaçlarıyla, yemyeşil doğasıyla, masmavi sularıyla bir prestij mekanı oluyor. Dikmen Vadisi rekreasyon alanında,  yüzlerce çeşit bitki örtüsünün yanı sıra Japonların kültür  anlayışında “Yeniden doğuşun, ilkbaharın gelişinin simgesi” olarak nitelendirilen Sakura ağacının (Japon Kirazı) çiçek açması ayrı bir güzellik yansıtıyor.               

-“KELEBEKLER VADİSİ”…

Baharın müjdecisi olarak bilinen ve olağanüstü güzellikleriyle Dikmen Vadisi’ni süsleyen Japon Kiraz Ağacı (Sakura) çiçekleri, Başkentlilerin bu büyülü atmosfer içinde zaman geçirmelerine katkı sağlıyor.

Bahçıvanların şekil budaması yaptığı, temizlediği  yeşilliklerde çiçekten çiçeğe dolaşan rengarenk kelebekler ise Vadi’yi “Kelebekler Vadisi”ne dönüştürüyor.

Büyüleyici bir masal sahnesini andıran bu güzelliğe tanıklık etmek isteyen Başkentliler Dikmen Vadisi`ne giderek hem buradaki güzelliği fotoğraflayarak belgeliyorlar, hem de günlük sporunu yapıyorlar.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ

31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19