DİKMENDEKİ SURİYELİ SIĞINMACILAR GÜNEYDOĞU`YA GÖNDERİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Ankara Emniyet Müdürlüğü?nün işbirliğiyle Dikmen Vadisi?nde yaşayan Suriyeliler, tahliye edildi, kurdukları naylon çadırlar kaldırıldı.

1.02.2016 14:50:21 0
DİKMENDEKİ  SURİYELİ SIĞINMACILAR GÜNEYDOĞU`YA GÖNDERİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Dikmen Vadisi’nde yaşayan Suriyeliler, tahliye edildi, kurdukları naylon çadırlar kaldırıldı. 
Ankara’da sabah saat 06.00 civarında başlayan ve geniş emniyet tedbirlerinin alındığı tahliye işlemleri sırasında herhangi bir olay yaşanmadı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, güvenlik önlemleri altında çok sayıda dozer ve ambülans ve itfaiye araçlarının da hazır bulunduğu 3 saatlik bir çalışma sonucu tahliye işlemini gerçekleştirdi. 
Dikmen Vadisi 4. ve 5. etapta Suriyeliler tarafından kurulan 34 çadır ve baraka ekipler vasıtasıyla boşaltıldı. Çadırlarda kalan ve sağlıksız koşullarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli aileler, zabıta ekipleri tarafından zabıta araçlarıyla bekletilen belediye otobüslerine taşındı. 
Suriyeli ailelerin özel eşyalarını almasına izin verilirken, ekipler tarafından iyice aranan çadırlar yerlerinden söküldü. Tahliye sonrası Fen işlerine bağlı ekipler, Dikmen Vadisi’ndeki enkazları da temizledi. 
Naylon çadırlarda zor şartlarda hayatını devam ettirmeye çalışan 84 kişiden oluşan Suriyeli aileler, belediye otobüsleri ile bir okulun spor salonuna toplandı. Burada kayıtları alınan Suriyeli aileler, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi organizasyonu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bulunan sığınmacı kamplara gönderildi. 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Dikmen Vadisi’nde izinsiz olarak çadırlarda yaşan Türk vatandaşları için de tahliye tebligatı yaptı. Tahliye kararları ailelere resmi olarak imzalatıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABEr;ABDULLAH ORTAÇ


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35