Tarih: 18.05.2017 12:26

DİŞ SAĞLIĞINDA EN ÇOK YAPILAN 10 YANLIŞ

Facebook Twitter Linked-in

Tüm bildiklerinizi unutun! Zira şu dakikadan sonra okuduklarınız diş sağlığı konusundaki tüm ezberleri bozacak. Günlük hayatımızda sıklıkla başvurduğumuz doğru sanılan yanlışlar ve yapmaktan kaçınıp uzak durduğumuz doğrular konusundaki tüyoları Diş Hekimi Ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu anlattı.

Diş sağlığı konusunda bilinmesi gereken 10 yanlış;

Dişleri sert fırçalamak ve bunun için sert diş fırça daha iyi temizler.

En yaygın yanlışlardan biri sert fırçalamakla ilgilidir. İyi fırçalamak, fırçanın sertliğiyle değil fırçalama tekniğiyle ilgilidir. Çok sert fırçalar dişleri temizlemek bir yana dişin aşınmasına sebep olur. Ayrıca dişleri sert fırçalamak da fırça çürüğü denilen aşınmalara neden olduğundan kaçınılması gereken bir uygulamadır.

Diş fırçalarken diş etinin kanaması diş sağlığı için olumludur.

Kabul edilemez bir yanlıştır. Diş fırçalarken diş etinin kanaması diş eti iltihabının belirtisidir. ‘Kanadıkça mikroplardan temizleniyor’ inanışı tamamıyla yanlış bir kanıdır. Diş etleriniz kanıyorsa mutlaka diş hekiminize başvurmalı ve tedavi olmalısınız.

Diş fırçalamaya başlamadan önce diş fırçamızı ıslatmalıyız.

Öncelikle şunu belirtelim, diş macunun köpürmesi için gerekli sıvı ağzımızda mevcut. Diş fırçasını ve diş macununu ıslatmak, diş temizliğinin istenilen düzeyde olmamasına sebep olur.

Diş taşı temizletmek alışkanlık yapar ve her zaman yapmak zorunda kalırsınız.

Yanlış! İyi bakılan ve düzenli fırçalanan dişlerde diş taşı oluşumu zordur. Diş taşı temizliği diş yüzeyine ait olmayan plaklardan temizleme işlemidir. Bu nedenle diş taşı temizliğinden sonra dişlerinize gerekli özeni gösterirseniz böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

Süt dişlerinin yerine daha sonra kalıcı dişler geleceğinden süt dişlerinin önemi yoktur.

Bir çocuğun doğru beslenmesinden, düzgün konuşmasına kadar birçok konuda önemli bir rol oynayan süt dişleri, kalıcı dişler içinde yer tutmaktadır. Kısacası, süt dişlerinin önemi sandığımızdan çok daha fazladır.

Diş teli çürük ve leke oluşumuna neden olur.

Diş teli kullanan biri gerekli özeni gösterir ve diş teline uygun ekipmanlarla diş temizliğini yerine getirirse çürük ve leke oluşumu konusunda sıkıntı yaşamaz.

Diş macununu fazla kullanmak dişleri çizer.

Diş minesi vücudumuzdaki en kuvvetli yapılardan biridir. Haliyle kolay kolay çizilmez. Ancak diş macunu içindeki kalın partiküller zamanla diş minesinin çizilmesine sebep olabilir. Bu açıdan doğru diş macununu seçmek diş sağlımız açısından atlanmaması gereken bir adımdır.

Tüm dişler çekilip yerine implant yaptırılabilir.

Diş implantı sadece ağızda eksik olan dişlerin yerine konması amacıyla yapılan yapay diş kökleridir.

Hamilelik sürecinde diş kaybı normaldir.

Yanlış! Diş kayıplarının hamilelikle değil ağız bakımının tam yapılmaması, tedavi edilmeyen çürüklerin varlığı ve diş eti hastalıklarının ilerlemesiyle ilgisi vardır.

Hamilelikte diş tedavisi bebeğe zarar verir.

Eğer acil bir tedavi söz konusuysa hamileliğin herhangi bir döneminde yapılabilir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —