DİYABAKIR`DAN JÖH VE GÜVENLİK KORUCULARI KURBAN KESİLEREK AFRİN`E UĞURLANDI

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı?nın ve Güvenlik Korucularının ?Zeytin Dalı Harekât? Bölgesine Uğurlama Törenine katıldı.

Güneydoğu Bölge Haberleri 21.02.2018 16:42:32 0
DİYABAKIR`DAN JÖH VE GÜVENLİK KORUCULARI KURBAN KESİLEREK AFRİN`E UĞURLANDI

Diyarbakır  Valisi  Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı’nın ve Güvenlik Korucularının “Zeytin Dalı Harekât” Bölgesine Uğurlama Törenine katıldı.

 

Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Zeytin Dalı Harekâtı için Afrin bölgesine gidecek olan Jandarma Özel Harekât ve Güvenlik Korucularına hitaben bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi; “Değerli çalışma arkadaşlarım, kahraman komandolarımız, güvenlik korucularımız, onların değerli aileleri, eşleri, evlatları, yakınları, emniyet ve jandarma teşkilatımızın seçkin mensupları. Bugün barış ve güvenlik için teröre karşı mücadelemizin kararlılığını vurgulamak için içte ve dışta her türlü ihanet karşısında dimdik duran devletiyle ve milletiyle kararlılığını gösteren bu büyük milletin, Zeytin Dalı Barış Harekâtı için Afrin’e uğurlayacağımız kahramanlarımızın uğurlama töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duyuyorum. 
 
 
Bu vatan toprağını bizlere emanet eden her bir karışında ecdadının kanıyla, canıyla bizlere emanet ettiği bu vatan ve devlet kavramları karşısında olan her türlü ihanete karşı büyük bir mücadele ve kararlılığı temsil eden siz komandolarımızı ve güvenlik korucularımızı bugün Afrin’e uğurlarken bu büyük milletin bir ferdi olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Sizler Türk kahramanlığının çelikleşmiş sarsılmaz ve yenilmez birer temsilcilerisiniz, her biriniz ecdadınızdan aldığınız emanetleri, bu devleti ve milleti geleceğe taşıma kararlılığının iradesisiniz. Bu kararlılıkla içte ve dışta son terörist ve hain yok olana kadar bu mücadeleyi zafere taşıyacak ve sizden önce ortaya koyulan kahramanlığı sonsuza kadar ulaştıracak gerçek birer kahramanlarsınız.

 

Bu millet bu kahramanlarıyla, sizlerle büyük, bu kararlılığıyla büyük, bilinmelidir ki tarihin her döneminde var olan ve sonsuza kadar var olacak bu büyük millet her bir ferdiyle kutsallarına ve değerlerine dönük, her saldırı karşısında yenilmez bir iradeyi, sarsılmaz bir imanı temsil etmektedir. Bizler hakkın, adaletin, barışın ve huzurun temsilcileri olarak dünyanın her köşesinde, her dönem ve her dem bu değerleri temsil eden bir asil milletiz. Bugünde sınırlarımızın ötesinde, sınırlarımızın içinde olduğu gibi her türlü tehdidi bertaraf edecek, bunların karşısında kararlılığıyla bu tehditleri yok edecek bir gücü temsil etmekteyiz. Bugün orada sizlerin silah arkadaşlarının hemen yanında nöbeti, yakında sizler devralacaksınız. Bilin ki bu büyük milletin her bir ferdinin duaları sizlerle. İmanımızla, kararlılığımızla her nerede olursa olsun bütün tehditleri bertaraf etmek ve yok etmek azmindeyiz ve gücündeyiz, rabbim sizleri korusun.
 
Bu uğurda, bu değerler uğruna devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve birliği, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması ve ezanlarımızın okunması uğrunda hayatının feda eden ve imanımızın ve inancımızın en yüksek mertebesine erişen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum ruhları şad makamları cennet olsun. Onlarlar birlikte aynı safta, nurlanan şehitlerin yanında onurlanan kahraman gazilerimize de milletçe şükranlarımızı sunuyorum. Bu değerler ve inancımızın uğruna çıktığınız yolda gazanız mübarek olsun diyorum. Allah sizleri korusun” dedi.
 

Konuşmalarının ardından kurban kesimi yapılarak, dua edildi. Jandarma Özel Harekât timlerinin komando andını okumasının ardından Jandarma Özel Harekât ve Güvenlik Korucuları Afrin bölgesine uğurlandı.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90