DİYALİZ TEKNİKERLERİ ATANMAK İSTİYORLAR!

Diyaliz Yeknikerleri Sağlık Bakanlığında Diyaliz Teknikerlerinin istihdam sorununun biran önce çözülmesi için bakanlığın gerekli düzenlemeyi yapmasını istiyorlar.

30.01.2017 14:34:46 0
  DİYALİZ TEKNİKERLERİ ATANMAK İSTİYORLAR!

Diyaliz Yeknikerleri Sağlık Bakanlığında Diyaliz Teknikerlerinin istihdam sorununun biran önce çözülmesi için bakanlığın gerekli düzenlemeyi yapmasını istiyorlar.

 

Artuklu Haber Gazetesine ulaşarak yurt genelinde Diyaliz Tekknikerlerinin  yaşadıkları atanma sorununa dikat Çeken,Diyaliz Teknikerleri  istihdam sorununun biran önce çözülmesi için bakanlığın gerekli düzenlemeyi yapmasını istiyorlar.

Diyaliz Teknikerleri tarafından Artuklu Haber'e ulaştırdıkları ve Gündeme hetirilmesini istedikleri yazılı açıkla şöyle:

''Yüksekokul bünyesinde 2 yıllık eğitim süresine sahip önlisans programlarının önemli bir parçası haline gelen Diyaliz
bölümünün mezunları işssizlik ve atama sorunlarıyla karşı karşıyadır.

 

Üniversitede aldığımız 2 yıllık eğitimin ve aylarca süren staj çalışmalarıyla öğrendiklerimizi hastalarımıza en iyi şekilde uygulamak istiyoruz.Fakat mezun sayımız 11.883 iken 2 aylık kursa gidip sertifika alan hemşire att ve ebe unvanına sahip kişilerin de bizim alanımızda yer alması en büyük etkendir.


İki aylık sertifika eğitimi ile iki yıllık önlisans eğitiminin aynı kefede tutulması hem sağlık camiası için hemde işin asıl sahibi olan Diyaliz Teknikerleri için çok büyük bir haksızlıktır. 

 

Sağlık Bakanlığının 2014 yılında güncellediği görev tanımında  Diyaliz Teknikerleri Hemodiyaliz Ünitelerinde
tüm yetkilere sahip olmuştur üniversitelerin  Diyaliz Teknikerliği Programlarıda yaygınlaşmıştır.Günümüzde ise Diyaliz Teknikeri mezun
sayısı ortalama olarak yıllık 4000 civarında iken sertifika alarak çalışan hemşire sayısı 8000 civarındadır.


Kamuda görev yapan Diyaliz Teknikeri sayısı ise sadece 400 civarındadır.Bizler Diyaliz Teknikerleri olarak yapılan bu adaletsiz dağılımın önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığına dilekçe göndererek durumu izah etmeye çalışıyoruz.Artık Diyaliz Teknikeri sayısı yeterli  düzeyde olduğu için Sağlık Bakanlığının Diyaliz Teknikeri atama sayısını arttırmasını talep ediyoruz.


Bugün Kamu Hastanelerinde Diyaliz Ünitelerinde çalışan hemşire att ve ebe gibi unvana sahip kişilerin asıl görev yerleri olan servislerine çekilmeleri halinde Türkiye geneli ihtiyaç olan hemşire att ve ebe eksikliği karşılanmış olacaktır.
Sağlık Bakanlığında Diyaliz Teknikerlerinin istihdam sorununun biran önce çözülmesi için bakanlığın gerekli düzenlemeyi
yapmasını talep ediyoruz.

Diyaliz Teknikerleri olarak  gerek Kamu Hastanelerinde gerekse Özel Hastanelerde çalışmak için  sayısal verileri gözönünde bulundurarak  yeterli sayıya sahip olduğumuzu  düşünüyoruz

 

Bugün kamu hastanelerinde diyaliz servisinde çalışan hemşireler eski görev yerleri olan, servislerine çekilirse hem Türkiye geneli hemşire ihtiyacı karşılanmış olacak, hem de diyaliz teknikerleri alanlarına geri dönecek.

 

O yüzden Sağlık Bakanlığımız diyaliz teknikerleriyle ilgili yeni bir düzenlemeyi bir an önce yapmalıdır. Artık biz diyaliz teknikerleri yeterli mezun sayısına ulaştığımız için hemşire ünvanlı kişilere verilen diyalizde çalışma sertifikasının durdurulmasını talep ediyoruz.

 

Diyaliz teknikerliğinin önünün açılması için gerekli düzenlemenin yapılacağına inanıyor, ve diyaliz teknikerlerinin yeterli atama kontejanına sahip olacağını umut ediyoruz” Diyen Diyaliz teknikerleri bir an önce mağduriyetlerinin giderilerek atanma sorunlarına çözüm bulunmasını istiyorlar.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÖZEL HABER

 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07