DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE İFTAR AÇTI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, üniversite öğrencileriyle birlikte iftar yaptı.

5.06.2017 08:45:23 0
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE İFTAR AÇTI


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, üniversite öğrencileriyle birlikte iftar yaptı

.
Kredi Yurtlar Kurumunun Ankara yurtlarında kalan yaklaşık 400 öğrenciyle birlikte iftar sofrasında buluşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, üniversite öğrencileriyle birlikte iftar sofrasında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İçinde bulunduğumuz çağda kötülüğe bulaşmadan gençliğini yaşayan her gencin bir kahraman olduğunu ifade eden Başkan Görmez, “Bu hız ve haz çağında kötülüklere bulaşmadan gençliği yaşayan her gencimizi ben kahraman olarak görüyorum. Allah sizi her türlü kötülükten korusun. Her birinize, bütün insanlığa faydalı olmak için kalbinizde beslediğiniz o düşüncelere ulaşmanız için Allah hepinize yardımcı olsun” dedi.


Dünyanın kötü bir süreçten geçtiğine belirten Başkan Görmez, “Gençler, dünyamız  ve bölgemiz çok kötü bir süreçten geçiyor. İnşallah siz yeni bir dünya kurarsınız. Siz barışın ve huzurun egemen olduğu yeni bir dünyayı kuracak insanlarsınız. Her birinizin kalbinde yüksek idealler var. O yüksek idealler sadece makam ve mevki olmasın. Her biriniz büyük bir ilim insanı, yeryüzüne ve insanlığa faydalı bir insan olmayı yüreğinizde beslediğiniz gaye olarak görüyorsunuz. Eminim o gayeye uygun olarak yaşıyorsunuz. Allah gönlünüzde ne varsa onu size versin” diye konuştu.


Hz. Peygamberin ‘İlim yolcusuna melekler kanatlarını gererler’ sözünü hatırlatan Başkan Görmez, konuşmasını, “Sizler hep meleklerin kanatlarında olsanız. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Barış, sıhhat ve afiyet içerisinde anne babanızla, ailenizle, sevdiklerinizle bayrama kavuşmayı Allah hepinize, hepimize nasip etsin. Kredi Yurtlar Kurumunun hocalarına yöneticilerine sizi bize getirdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde sonlandırdı.


İftar Programına katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş de iftar yemeğinin ardından üniversite öğrencilerine kısa bir konuşma yaptı.


Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında geçtiğimiz Nisan ayında umreye giden üniversite öğrencilerini temsilen bir öğrenci de kutsal topraklardaki izlenimlerini paylaştı.

 

 

ARTUKLU AHBER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04