DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, İL BULUŞMALARI PROGRAMI KAPSAMINDA MARDİN`E GELDİ

?İl Buluşmaları? kapsamında Mardin?e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ?Din, diyanet milletimizin çimentosudur. Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, gençlerimizi, çocuklarımızı geleceğe daha nitelikli bir şekilde nasıl hazırlayabiliriz, bunun

Mardin 6.12.2018 17:36:47 0
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, İL BULUŞMALARI PROGRAMI KAPSAMINDA MARDİN`E GELDİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında Mardin’e geldi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı makamında  ziyaret etti.

 

Başkan Erbaş burada yaptığı açıklamada, “İl Buluşmaları” programlarıyla illerde din görevlileriyle ve vatandaşlarla buluştuklarını, üniversiteleri ziyaret ettiklerini, STK temsilcileri ve Kanaat önderleri ile bir araya geldiklerini ifade ederek, daha nitelikli ve daha verimli bir din hizmeti ve din eğitimini gerçekleştirmek için istişareler ve müzakereler yaptıklarını söyledi.

 

Şuana kadar 20 ye yakın ili bu çerçevede ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Erbaş, “ Mümkün oldukça milletimizin bütün kesimlerine ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Başkan Erbaş, "Din, diyanet milletimizin çimentosudur. Huzurla ve en güzel şekilde yaşayabilmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini biliyoruz. Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, gençlerimizi özellikle çocuklarımızı kucaklayarak, onları geleceğe daha nitelikli bir şekilde nasıl hazırlayabiliriz, bunun derdindeyiz" diye konuştu.

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ". Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, gençlerimizi özellikle çocuklarımızı kucaklayarak, onları geleceğe daha nitelikli bir şekilde nasıl hazırlayabiliriz, bunun derdindeyiz" dedi.

 

Vali Mustafa Yaman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mardin'in çok dilli ve çok kültürlü şehir olduğunu, birlikte yaşamanın şehre kültürel bir zenginlik kattığını belirtti.

 

Beraber yaşamanın yüzyıllarca özümsendiğini aktaran Yaman, "İnşallah bütün dünyaya örnek olur diye düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

 

Son yıllarda bölgede huzur ikliminin hakim olduğuna işaret eden Yaman, bununla birlikte herkesin yüzünün güldüğünü, bunu sürdürmenin gayreti içinde olduklarını aktardı.

 

Ziyarette, Başkan Erbaş’a Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ile İl Müftüsü İsmail Çiçek eşlik etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00