DİYANET SEN MARDİN İL BAŞKANI GÜNEŞ;``GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ``

Diyanet İşleri Başkanlığımıza atılan çirkin iftra dolayısıyla Bağımsız Diyanet Sen Mardin il başkanı Sadullah Güneş yazılı basın açıklaması yaparak Diyanet İşleri Başkanlığına atılan iftiraları kınadı.

3.01.2018 18:58:54 0
DİYANET SEN MARDİN İL BAŞKANI GÜNEŞ;``GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ``

 Diyanet İşleri Başkanlığımıza atılan çirkin iftra dolayısıyla Bağımsız Diyanet  Sen Mardin il başkanı Sadullah Güneş yazılı basın açıklaması  yaparak Diyanet İşleri Başkanlığına atılan iftiraları kınadı.

 

Başkan Sadullah Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

'' Diyanet İşleri Başkanlığının varlığı Anayasayla belirlenen, görevleri de 633 Sayılı kanunla açıklanan "İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak..." görev tanımı bulunan ülkemizin, milletimizin ve memleketimizin en güzide kurumlarından birisidir.

 

Her durumda fırsat arayarak kendilerine pay çıkarmaya çalışan çevreler Diyanet İşleri Başkanlığından dün rahatsız oldukları gibi bugün de rahatsız olduklarını ve bu rahatsızlıkların devam etiğini bir kez daha göstermiş oldular. Diyanet İşleri Başkanlığı zaman zaman yaptığı toplantı ve seminerler küçük yaşlarda evliliklerin önüne geçilmesi için personeli ve halkı bilgilendirme noktasında gerekli çalışmalar yapmış olduğunu tüm toplum bilmektedir. Son düzenleme ile müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisi de küçük yaştaki evliliklerin önüne geçilmesi için yapılan düzenlemelerden birisidir.

 

Diğer taraftan bahse konu olan kavramda küçük yaştaki çocukların evleneceğine/evlendirileceğine dair bir kelime bulunmamasına rağmen, sırf Diyanet İşleri Başkanlığını karalama adına yalan yanlış haber yapanları milletimin vicdanına havale ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığına ve İslam’a saldırmak kime ne, hangi faydası olabilir ya da saldırmak ne fayda sağlayacaktır.

 

Bir kez daha yinelemek gerekirse asılsız ve gerçeği kesinlikle yansıtmayan bir konu ile ilgili olarak bazı yayın organlarında yer alan, Diyanet İşleri Başkanlığının kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri yönünde açıklamada bulunduğuna dair haberler asılsız olup, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Her fırsatta Diyanet İşleri Başkanlığına saldırarak bir yere varmak isteyenler boş bir uğraş içerisindedir ve bu uğraş ile bir yere varamayacaklardır. Bu uğraş ve karalama kampanyası yine boşa çıkacaktır. Bilinmeli ki Diyanet İşleri Başkanlığı her zaman küçük yaşta evliliklere karşı halkı bilgilendirme konusunda gerekli çalışmaları yapmış ve küçük yaşta evliliklerin karşısında durmuş ve durmaya da devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00