DİYARBAKIR`DA 6 ÜST DÜZEY PKK`LI ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada Üst düzey terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 6 bölücü terör örgütü mensubunun silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği açıklandı.

Gündem 7.12.2016 19:45:03 0
DİYARBAKIR`DA 6 ÜST DÜZEY PKK`LI   ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada Üst düzey terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 6 bölücü terör örgütü mensubunun silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği açıklandı.

 

Diyarbakır Valiliğinin Açıklamasında, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan ve teröristlerce "Ape Musa" olarak isimlendirilen dağlık ile ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgedeki yerleşim yerlerinde tespit edilen iş birlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla gerçekleştirilen operasyonun başarıyla tamamlandığı  açıklandı.

 

Diyarbakır Valiliğinin konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

''Güvenlik güçlerince elde edilen bir istihbaratın değerlendirilmesi neticesinde, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan ve teröristlerce Ape Musa olarak isimlendirilen dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı kıymetlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgedeki yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla, 04 Aralık 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri desteğinde başlayan Bayrak-31 J.Uzm.Çvş. Mehmet ARIYEŞİL  operasyonu 07 Aralık 2016  Çarşamba gecesi başarıyla tamamlanmıştır.

 

İcra edilen operasyon kapsamında yapılan temas araması neticesinde;

 

-  İçerisinde üst düzey terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen (6) BTÖ mensubu silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, (1) adet M-16 Piyade Tüfeği, (4) adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, (2) adet tabanca, (2) adet  Yaesu Sabit Merkez Telsizi, (1) adet Laptop, (6) adet sırt çantası,

 

-  Mayın/EYP yapımında kullanılan (4) adet Toll serisi patlayıcı düzeneği, (250) metre kablo, (25) adet elektirikli fünye, (1) adeat R/F sinyal dedektörü, (5) adet büyük tüp, (5) adet küçük tüp ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi,

 

- Şenlik köyü mülki sınırları içerisindeki terörist mezarlığı bölgesinde BTÖ mensuplarınca inşa edilen yasadışı yapılar yerinde imha edilmiş, teröristler tarafından hazırlanan (2) adet sığınak ve barınak kullanılamaz hale getirilmiştir.

 

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili adli işlemlere devam edilmektedir.

 

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir. ''Denildi.

 


ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00