DİYARBAKIR`DA CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ÇALIŞTAYINDA MTDF RÜZGARI

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Çalıştayı Diyarbakır Radisson Otel`de düzenlendi.

8.02.2020 13:33:15 0
DİYARBAKIR`DA CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ÇALIŞTAYINDA MTDF RÜZGARI

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Çalıştayı Diyarbakır Radisson Otel'de düzenlendi.

 

Diyarbakır Radisson Otel'de düzenlenen çalıştaya Cumhurbaşkanı başdanışmanları Mehmet Uçum, Ahmet Selim Köroğlu, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurul Üyesi Ayşenur Bahçekapılı, Sivil Dayanışma Platform Başkanı Ayhan Ogan ve Prof. Dr. Kerem Alkin  ile  bölge kanaat önderleri, akademisyenler, sivil toplum uzmanlarının davetli 0lduğu çalıştaya Mardin'den Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter,Mardin'in aydın simalarından ve aynı zamanda  MTDF.Danışmanlığını yapan  Malfono Yusuf Begtas ve Mardin'de sivil toplum alanında etkili çalışmaları bulunan Av.Nezahat Almaz davetli olarak katıldılar.

 

 Yeni hükümet sistemiyle birlikte toplumun farklı kesimleriyle birlikte ortak bir payda oluşturmak, tartışmak ve bunun için sivil bir altyapı zemini oluşması amacıyla düzenlenen çatıştayda Türkiye'nin yeni hükümet sistemiyle birlikte sivil toplumun demokratik karar alma ve politika belirleme süreçlerinin bir parçası olma vizyonunu hayata geçirilmesi ön görülüyor.


Yaklaşık dört saat süren Çalıştay "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Değerlendirmesi ve Türkiye'nin Gelecek Vizyonuna Katkıları üzerine önemli ve verimli konuşmalar yapıldı.

 

Toplantıda söz alan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter,Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi çalıştayının başta Diyarbakır olmak üzere Şanlıurfa ilinde de düzenlediğini ifade ederek,Çalıştayın ülkemizin Kadim Şehiri  Mardin'de de düzenlenmesi yönündeki talebini yetkililere iletti.MTDF Genel Başkanı Öter'in bu talebi üzerine  ,talebin değerlendirilmeye alınacağı  yönünde bilgi verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00