Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan Amatör Sporculara Malzeme Desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5-11 Ekim Amatör Spor Haftası münasebetiyle düzenlenen törenle 24 ayrı branştaki amatör spor kulüplerine 148 çeşit üründen oluşan 62 bin 946 adet malzeme desteğinde bulundu.

Güneydoğu Bölge Haberleri 10.10.2020 12:50:00 0
Diyarbakır Valisi  Karaloğlu’ndan Amatör Sporculara Malzeme Desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5-11 Ekim Amatör Spor Haftası münasebetiyle düzenlenen törenle 24 ayrı branştaki amatör spor kulüplerine 148 çeşit üründen oluşan 62 bin 946 adet malzeme desteğinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca tedarik edilen; forma, eşofman takımı, spor ayakkabı, krampon ve çanta ile eldiven gibi malzemelerin teslimi için Talaytepe Spor Kompleksinde tören düzenlendi.

İstiklal Marşı okunması sonrası halk oyunları gösterisi ve karate gösterisi ile devam eden törende konuşan Karaloğlu, konuşmasının başında pandemi sürecinin olumsuz etkisine değinerek amatör spor haftasını daha coşkulu etkinliklerde kutlamak istediklerini ancak tedbirlerle beraber bir amatör spor haftasının kutlandığını söyledi.

Tüm imkanlarıyla amatör sporu desteklediklerini belirten Karaloğlu, Diyarbakır’da 33 branşta 76 bin lisanlı sporcunun olduğunu, genç bir nüfusa sahip Diyarbakır’ın sporcu sayısında daha ileriye taşınabileceğini söyledi.

“Spor aracılığıyla gençlerimizi hem kötülüklerden uzak tutmak istiyoruz hem de kötü niyetli insanlardan uzak tutmak istiyoruz” diyen Karaloğlu, sporun Türkiye'nin her yerinde önemli olduğunu ama Diyarbakır'da çok daha önemli olduğunu ifade ederek “İnşallah önümüzdeki dönemde amatör spor kulüplerimize desteğimiz devam edecek. Hem spor yapacaklara mekanları inşa etmek noktasında hem de onların spor yapacakları malzeme tedariği noktasında desteğimiz devam edecek” dedi.

"Feda edebileceğimiz tekbir gencimiz bile yok”

Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere gençlik ve spor faaliyetlerine çok büyük önem verildiğinin ve Türkiye’nin her şehrinde spor alt yapısı olarak çok iyi tesislerin bulunduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, Diyarbakır’da da önümüzdeki dönemde hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hem de Diyarbakır Valiliği ile ilçe kaymakamları ve ilçe belediyelerinin birlikte spora, sporcuya ve spor tesislerine destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Karaloğlu, “Çünkü bizim feda edebileceğimiz tekbir gencimiz bile yoktur. Diyarbakır’ımızda sporun gelişmesi için amatör spor kulüplerimize büyük iş düşüyor. Sadece malzeme dağıtımıyla değil Diyarbakır’ımız ve gençlerimiz için geliştirdikleri her faydalı projede onların yanlarında olmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

62 bin 946 malzeme dağıtıldı

Yapılan konuşmaların ardından futbol başta olmak üzere; basketbol, voleybol, hentbol, badminton gibi takım sporlarının; güreş, karate, kick boks, taekwondo, judo gibi dövüş sporlarının; satranç, masa tenisi gibi masa sporlarının ve yüzme, jimnastik, atletizm gibi sporların bulunduğu 24 ayrı branştan oluşan amatör spor kulüplerine; 148 çeşit üründen oluşan 62 bin 946 adet malzeme dağıtımı yapıldıktan sonra tören toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Törene Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan V. Ali Düşmez, Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çifttımar ile il protokolü katıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00