Diyarbakır Valisi SU ,'Sanayide Kadın Eli' Projesi Tanıtım Toplantısına Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulunca "Sanayide Kadın Eli" Projesi hayata geçirildi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 29.12.2022 11:53:00 0
Diyarbakır Valisi SU ,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulunca  "Sanayide Kadın Eli" Projesi hayata geçirildi.


Sanayide kadın istihdamını artırmayı amaçlayan projenin tanıtım toplantısı Diyarbakır Ticaret Borsasında düzenlendi.


Programa; Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler, oda ve borsa başkanları ve birim müdürleri ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyeleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.


Programda konuşan Vali Ali İhsan Su, kadın istihdamının artırılması amacıyla Diyarbakır’da birçok projeyi faaliyete geçirdiklerini söyledi. Sanayide kadın istihdamının artırılması için de çalışmalar yürüttüklerini  belirten Vali Su sözlerini şöyle sürdürdü:


Diyarbakır olarak Türkiye ortalamasının altındayız. İlk etapta bu ortalamayı yakalamamız gerekiyor. Diyarbakır’da aktif çalışanların %28’ini kadınlar oluşturuyor. Bu oran 95 bin 988 kişiye tekabül ediyor. Bunun da 71 bini özel sektörde çalışıyor.


Hem Valilik hem Büyükşehir Belediyesi olarak dezavantajlı gruplara yönelik birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda kadınların istihdamına yönelik hakikaten önemli faaliyetler yürütüyoruz.


2022 yılı içerisinde toplum yararına çalışma programı kapsamında  1.468 kadına istihdam sağlandığını kaydeden Vali Su:  


“İş başı eğitim programları çerçevesinde 1.742, meslek eğitimi kurslarında da 447 bayan kardeşimize imkân oluşturduk. Bizim bu kurslarımızı bitirip meslek sahibi olup, kendi işyerini açıp istihdam oluşturan hanımefendiler var. Bu da çok değerli.


İnanıyorum ki  “Sanayide Kadın Eli” projesi ile ilimizde de çok önemli çıktıları elde edilecek.  Aktif çalışan kadın sayımızı daha da yukarıya beraberce çekeceğiz inşallah. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00